Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 317)

 • Bruisende en zonovergoten landelijke BoekStartdag 2023 Bekijk details

  21 juli 2023

  Op zaterdag 3 juni werd voor de derde keer de landelijke BoekStartdag gehouden: de dag dat bibliotheken jonge gezinnen met baby’s en peuters extra hartelijk welkom heten. De landelijke aftrap vond plaats in Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem, waar wethouder Bas van Leeuwen en directeur Roxane van Acker de dag feestelijk openden. Samen met Dikkie Dik die zijn 45ste verjaardag vierde; hij kreeg een erelidmaatschap cadeau.

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  4 juli 2023

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

 • BoekStart voor jou! nr 38 online Bekijk details

  4 juli 2023

  BoekStart voor jou! - nummer 38 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

 • Vertalingen van het Prentenboek van het Jaar 2024 nu te bestellen Bekijk details

  14 juni 2023

  Het Prentenboek van het Jaar 2024, Help! Een verrassing! van Miriam Bos, wordt vertaald in vier talen: Turks, Pools, Arabisch en Oekraïens. De vertalingen zijn gratis te bestellen via NBD Biblion.

 • Feestelijke aftrap landelijke BoekStartdag Bekijk details

  5 juni 2023

  Stichting Lezen organiseerde zaterdag 3 juni voor de derde keer de landelijke BoekStartdag. Op deze dag verwelkomen bibliotheken (groot)ouders met baby’s en peuters extra hartelijk. De landelijke organisatie was aanwezig bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem waar wethouder Bas van Leeuwen en directeur Roxane van Acker de dag feestelijk openden.

 • BOEKSTARTDAG IN DE BIBLIOTHEEK Bekijk details

  30 mei 2023

  Stichting Lezen organiseert zaterdag 3 juni voor de derde keer de landelijke BoekStartdag. Op deze dag verwelkomen bibliotheken (groot)ouders met baby’s en peuters extra hartelijk. De landelijke organisatie is aanwezig bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem waar wethouder Bas van Leeuwen en directeur Roxane van Acker de dag feestelijk openen.

 • Kijken naar contrastrijke plaatjes stimuleert visuele ontwikkeling baby Bekijk details

  26 mei 2023

  Baby’s laten kijken naar contrastrijke plaatjes stimuleert hun visuele ontwikkeling. In de online uitgave VisioKiddo 5 – ‘Visuele stimulatie met contrastrijke plaatjes’ lees je wat visuele stimulatie inhoudt en hoe je activiteiten en (spel)materialen die het kijkgedrag stimuleren aan heel jonge kinderen kan aanbieden.

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  26 april 2023

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

 • BoekStartwebinar Voorlezen aan je baby en dreumes: de leukste tips! Bekijk details

  11 april 2023

  In aanloop naar de landelijke BoekStartdag vertelt Jolien Hesselberth in het BoekStartwebinar voor ouders (op donderdagavond 1 juni om 20.00 uur) over voorlezen aan de allerjongsten op een leuke en speelse manier. Een webinar boordevol boekentips!

 • Meertalige prentenboeken en voorleesfilmpjes stimuleren voorleesplezier in gezinnen Bekijk details

  6 april 2023

  Op Jeugdbibliotheek.nl kunnen meertalige gezinnen sinds vorig jaar gratis voorleesfilmpjes bekijken in het Marokkaans-Arabisch, Syrisch-Arabisch, Pools en Turks. Deze maand volgt daarop een mooie uitbreiding: de prentenboeken die bij de voorleesfilmpjes horen, kunnen vanaf nu worden besteld via NBD Biblion.

Paginanavigatie