Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 317)

 • Aankondiging webinar: aan de slag met de vernieuwde Monitor BoekStart Bekijk details

  21 maart 2022

  Stichting Lezen/ SPN organiseert op 14 april 2022 het webinar 'Aan de slag met de vernieuwde Monitor BoekStart in de kinderopvang'.

 • Aankondiging webinar BoekStartdag 2022 Bekijk details

  14 maart 2022

  Op zaterdag 11 juni 2022 vindt de tweede BoekStartdag plaats, met als motto: ‘Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de Bibliotheek’. Organiseer jij de BoekStartdag voor jouw Bibliotheek? Meld je dan nu aan voor het webinar BoekStartdag 2022.

 • Anderstalige prentenboeken Bekijk details

  8 maart 2022

  Uitgeverij Clavis heeft vanaf nu ook een aanbod van niet-Nederlandse prentenboeken: vertalingen van bekende prentenboeken voor peuters en kleuters in het Arabisch, Pools, Roemeens, Spaans en Turks.

 • Resultaten pilot Monitor BoekStartcoach Bekijk details

  15 februari 2022

  Uit de eerste Monitor BoekStartcoach blijkt dat de meeste BoekStartcoaches vooral in contact komen met ouders door op het consultatiebureau rond te lopen en ouders aan te spreken of juist met de kinderen te praten. Een veelbelovende uitkomst is dat bijna twee derde van de BoekStartcoaches in de Bibliotheek de ouders terugzien die ze eerder hebben gesproken op het consultatiebureau.

 • Onderzoeksresultaten Bibliotheekmonitor voorschoolse educatie 2020-2021 Bekijk details

  8 februari 2022

  Bibliotheken blijven in hun aanbod voor baby’s, dreumesen en peuters inzetten op taalarme gezinnen. Ondanks de coronamaatregelen werden programma’s als BoekStartcoach en de VoorleesExpress in het schooljaar 2020-2021 opnieuw meer ingezet dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit onderzoek naar de samenwerking tussen voorschoolse educatie en de bibliotheek, uitgevoerd via de Bibliotheekmonitor.

 • Richtlijn lessuggesties schrijven voor kinderopvang en onderwijs Bekijk details

  3 februari 2022

  Binnen de leesbevordering worden bij diverse programma’s, prijzen en evenementen lessuggesties gemaakt. Een stimulerende les bij een boek draagt bij aan de leesmotivatie van kinderen en jongeren. Met deze richtlijn willen Stichting Lezen en de CPNB de kwaliteit en toegevoegde waarde van lessuggesties stimuleren en waarborgen.

 • Themadossier Voorlezen voor JGZ verpleegkundigen Bekijk details

  2 februari 2022

  Om meer laagtaalvaardige ouders te bereiken met BoekStart is de samenwerking met de JGZ heel belangrijk. Met de BoekStartcoach is de Bibliotheek aanwezig op het consultatiebureau. Stichting Lezen is in het kader van BoekStart een samenwerking gestart met de NCJ ondersteuningsprogramma’s VoorZorg en Stevig Ouderschap. Er is een Themadossier Voorlezen ontwikkeld voor de verpleegkundigen die deze programma's uitvoeren.

 • Landelijk webinar Media Ukkie Dagen 2022 Bekijk details

  27 januari 2022

  In 2022 is 'Swipe, stap, sprong' het thema van de Media Ukkie Dagen (25 maart t/m 1 april 2022). Samen met Netwerk Mediawijsheid, het SPN kernteam 0 tot 12 jaar (BoekStart), Cubiss en Mediasmarties organiseert de KB weer een landelijk webinar gericht op ouders, zodat bibliotheken tijdens deze week mediaopvoeding voor het jonge kind onder de aandacht kunnen brengen.

 • Opleidingsaanbod Bibliotheekcampus voorjaar 2022 Bekijk details

  27 januari 2022

  Voor komend voorjaar is er weer een mooi aanbod van trainingen in het kader van BoekStart, aangeboden vanuit de Bibliotheekcampus.

 • Voorlezen onderdeel campagne Doe meer met Taal Bekijk details

  25 januari 2022

  De Rijksoverheid is in december 2021 gestart met de landelijke publiekscampagne Doe meer met Taal. De campagne richt zich op NT1'ers in de leeftijd van 20 tot en met 49 jaar die al redelijk kunnen lezen en schrijven, maar nog niet op 2F-niveau zitten. Alledaagse situaties waarin betere taalvaardigheden goed van pas komen staan centraal, zoals solliciteren, een goede tekst schrijven voor webadvertenties, en voorlezen.

Paginanavigatie