Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 317)

 • Interactieve muzikale BoekStart-uitwerkingen Bekijk details

  4 april 2023

  Geluid trekt de aandacht, zeker bij jonge baby’s. Contrast tussen stilte en klank, tussen zwart en wit tussen weg en … (kiekeboe!) terug! Door de prenten met ritme, klank en liedjes te ondersteunen komt het boek helemaal tot leven. De plaatjes krijgen betekenis in de beweging die het kind voelt als het op schoot gehobbeld wordt of aangeraakt wordt. Speciaal voor de BoekStartdag van 3 juni 2023 heeft Félice van der Sande van Het Muziekkwartier twee van de genomineerde babyboekjes uitgewerkt.

 • Resultaten Monitor BoekStartcoach 2022-2023 Bekijk details

  4 april 2023

  De medewerkers van het consultatiebureau zijn (zeer) tevreden over de samenwerking met de Bibliotheek. En ruim 80% van de BoekStartcoaches geeft aan ouders die ze gesproken hebben terug te zien in de Bibliotheek. Dat blijkt uit de tweede Monitor BoekStartcoach. Deze uitkomsten bieden een goede basis voor het verdiepen van de samenwerking tussen Bibliotheek en jeugdgezondheidszorg en het uitbreiden van de aanpak BoekStartcoach naar andere locaties.

 • BoekStartdag winactie: BoekStarthoek van het Jaar Bekijk details

  3 april 2023

  Hoe aantrekkelijk is de BoekStarthoek in jouw Bibliotheek? Maak kans op een fotograaf op een moment van eigen keuze, bijvoorbeeld op de BoekStartdag! Zo wordt de BoekStarthoek in jouw Bibliotheek professioneel vastgelegd op foto’s om in te zetten voor promotionele doeleinden én wordt jouw BoekStarthoek uitgeroepen tot BoekStarthoek van het Jaar!

 • BoekStart voor jou! nr 37 online Bekijk details

  3 april 2023

  BoekStart voor jou! - nummer 37 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

 • Iene Miene Mediaonderzoek 2023 Bekijk details

  27 maart 2023

  Traditiegetrouw wordt elk jaar het Iene Miene Media onderzoek gepubliceerd bij de start van de Media Ukkiedagen. Uit dit onderzoek blijkt dat het huidige mediagebruik bij jonge kinderen aanzienlijk meer is dan dat de World Health Organisation adviseert. Ook komt naar voren dat digitaal mediagebruik samengaat met stilzitten. Hoe ouder kinderen worden hoe meer dit toeneemt.

 • Deelname monitormeting 2022-2023 weer toegenomen Bekijk details

  14 maart 2023

  De Monitoren BoekStart in de kinderopvang en de Bibliotheek op school po en vo groeien door: de deelname is in 2022 wederom toegenomen zo blijkt uit de deelnamecijfers. Dat is goed nieuws, want met de uitkomsten kunnen bibliotheken en hun kinderopvanglocaties en scholen doelgericht doorwerken waardoor de kwaliteit van de aanpak rondom lezen en leesmotivatie in de kinderopvang en het po en vo verbetert.

 • Media Ukkie Dagen netwerksessie Bekijk details

  2 maart 2023

  Vanaf 24 maart wordt een week lang in het hele land aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Dit jaar draait het om het thema ‘Balans: bewegen met media’.

 • Instructie voor leesconsulenten bij 'Geef een prentenboek cadeau' Bekijk details

  15 februari 2023

  Bij 'Kleine ijsbeer. Een ijsbeer in de tropen' van Hans de Beer (uitgeverij De Vier Windstreken), de actietitel van de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' is een instructie voor leesconsulenten gemaakt. Vanaf vrijdag 12 mei ligt dit boek in de winkel voor maar €2,99.

 • BoekStart op de Negenmaandenbeurs Bekijk details

  9 februari 2023

  Ook dit jaar staat BoekStart weer op de Negenmaandenbeurs, die van 15 t/m 18 februari 2023 wordt gehouden in RAI Amsterdam. Bezoekers van de stand horen alles over het belang van vroeg beginnen met voorlezen. De nieuwste BoekStartfolders met voorleestips liggen voor hen klaar. Ook is er de BoekStart-Masterclass 'Hoe leer je je kind praten?' door logopediste Jente Timmer.

 • BoekStartdag inspiratiewebinar voor bibliotheken 14 maart 2023 Bekijk details

  30 januari 2023

  Op zaterdag 3 juni 2023 vindt de derde BoekStartdag plaats. Organiseer jij de BoekStartdag voor jouw Bibliotheek? Meld je dan nu aan voor het inspiratiewebinar BoekStartdag 2023. Stichting Lezen en SPN laten tijdens het webinar zien hoe je van de BoekStartdag een succes kunt maken. We lichten de Inspiratiegids en de communicatie- en promotiemiddelen toe. Daarnaast vertellen bibliotheken ter inspiratie wat zij organiseren tijdens de BoekStartdag aan ouder-kindactiviteiten en hoe ze de organisatie...

Paginanavigatie