Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 305)

 • BoekStart voor jou! nr 38 online Bekijk details

  4 juli 2023

  BoekStart voor jou! - nummer 38 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

 • Vertalingen van het Prentenboek van het Jaar 2024 nu te bestellen Bekijk details

  14 juni 2023

  Het Prentenboek van het Jaar 2024, Help! Een verrassing! van Miriam Bos, wordt vertaald in vier talen: Turks, Pools, Arabisch en Oekraïens. De vertalingen zijn gratis te bestellen via NBD Biblion.

 • Feestelijke aftrap landelijke BoekStartdag Bekijk details

  5 juni 2023

  Stichting Lezen organiseerde zaterdag 3 juni voor de derde keer de landelijke BoekStartdag. Op deze dag verwelkomen bibliotheken (groot)ouders met baby’s en peuters extra hartelijk. De landelijke organisatie was aanwezig bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem waar wethouder Bas van Leeuwen en directeur Roxane van Acker de dag feestelijk openden.

 • BOEKSTARTDAG IN DE BIBLIOTHEEK Bekijk details

  30 mei 2023

  Stichting Lezen organiseert zaterdag 3 juni voor de derde keer de landelijke BoekStartdag. Op deze dag verwelkomen bibliotheken (groot)ouders met baby’s en peuters extra hartelijk. De landelijke organisatie is aanwezig bij Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem waar wethouder Bas van Leeuwen en directeur Roxane van Acker de dag feestelijk openen.

 • Kijken naar contrastrijke plaatjes stimuleert visuele ontwikkeling baby Bekijk details

  26 mei 2023

  Baby’s laten kijken naar contrastrijke plaatjes stimuleert hun visuele ontwikkeling. In de online uitgave VisioKiddo 5 – ‘Visuele stimulatie met contrastrijke plaatjes’ lees je wat visuele stimulatie inhoudt en hoe je activiteiten en (spel)materialen die het kijkgedrag stimuleren aan heel jonge kinderen kan aanbieden.

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  26 april 2023

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

 • BoekStartwebinar Voorlezen aan je baby en dreumes: de leukste tips! Bekijk details

  11 april 2023

  In aanloop naar de landelijke BoekStartdag vertelt Jolien Hesselberth in het BoekStartwebinar voor ouders (op donderdagavond 1 juni om 20.00 uur) over voorlezen aan de allerjongsten op een leuke en speelse manier. Een webinar boordevol boekentips!

 • Meertalige prentenboeken en voorleesfilmpjes stimuleren voorleesplezier in gezinnen Bekijk details

  6 april 2023

  Op Jeugdbibliotheek.nl kunnen meertalige gezinnen sinds vorig jaar gratis voorleesfilmpjes bekijken in het Marokkaans-Arabisch, Syrisch-Arabisch, Pools en Turks. Deze maand volgt daarop een mooie uitbreiding: de prentenboeken die bij de voorleesfilmpjes horen, kunnen vanaf nu worden besteld via NBD Biblion.

 • Interactieve muzikale BoekStart-uitwerkingen Bekijk details

  4 april 2023

  Geluid trekt de aandacht, zeker bij jonge baby’s. Contrast tussen stilte en klank, tussen zwart en wit tussen weg en … (kiekeboe!) terug! Door de prenten met ritme, klank en liedjes te ondersteunen komt het boek helemaal tot leven. De plaatjes krijgen betekenis in de beweging die het kind voelt als het op schoot gehobbeld wordt of aangeraakt wordt. Speciaal voor de BoekStartdag van 3 juni 2023 heeft Félice van der Sande van Het Muziekkwartier twee van de genomineerde babyboekjes uitgewerkt.

 • Resultaten Monitor BoekStartcoach 2022-2023 Bekijk details

  4 april 2023

  De medewerkers van het consultatiebureau zijn (zeer) tevreden over de samenwerking met de Bibliotheek. En ruim 80% van de BoekStartcoaches geeft aan ouders die ze gesproken hebben terug te zien in de Bibliotheek. Dat blijkt uit de tweede Monitor BoekStartcoach. Deze uitkomsten bieden een goede basis voor het verdiepen van de samenwerking tussen Bibliotheek en jeugdgezondheidszorg en het uitbreiden van de aanpak BoekStartcoach naar andere locaties.

Paginanavigatie