Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 317)

 • Mediaukkiedagen 2024: Ontspannen met media Bekijk details

  27 oktober 2023

  De Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 staan in het teken van de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips vinden je kind en jij de juiste balans voor jullie situatie. En op tal van manieren leer je tijdens de campagne meer over hoe media kunnen helpen bij het creëren van rust, en wanneer je kind misschien beter even zonder kan.

 • Boekstart.nl vernieuwd Bekijk details

  9 oktober 2023

  BoekStart.nl, de website voor ouders van jonge kinderen, met tips en het laatste nieuws over campagnes en leesbevordering is vernieuwd. Boekstart.nl heeft nu dezelfde vormgeving en techniek als jeugdbibliotheek.nl en de websites van de meeste lokale bibliotheken. Dat maakt het voor deze bibliotheken heel gemakkelijk om informatie van boekstart.nl te delen via hun eigen site. En voor ouders is alle informatie over voorlezen door de nieuwe overzichtelijke presentatie nog beter te vinden en is de zichtbaarheid...

 • BoekStart voor jou! nr 39 online Bekijk details

  4 oktober 2023

  BoekStart voor jou! - nummer 39 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  30 september 2023

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je betekenisvolle activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

 • Prentenboek voor editie 2024 ‘Geef een prentenboek cadeau’ bekend Bekijk details

  25 september 2023

  De nieuwe titel voor de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' is bekend. Voor 2024 is dat 'Kom uit die kraan!!' van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad (uitgeverij Lemniscaat). Vanaf vrijdag 17 mei ligt dit boek in de winkel voor maar €2,99.

 • Boekstart.nl vernieuwd Bekijk details

  12 september 2023

  Boekstart.nl, de website voor ouders, gaat over op de WaaS (Website as a Service).

 • Nieuwe meetperiode Monitor BoekStart in 2023 Bekijk details

  7 september 2023

  De monitormeting voor BoekStart komt er weer aan. Er is gekozen voor een nieuwe meetperiode omdat bibliotheken aangeven dat zij vroeger in het schooljaar met de nieuwe resultaten aan de slag willen.

 • BoekStartcoach-actie met Dikkie Dik Zoekboek in 10 talen Bekijk details

  5 september 2023

  Van 8 tot en met 15 september vindt de Week van lezen en schrijven plaats, een nationale campagne om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Ook dit jaar organiseren we tijdens deze week weer een BoekStartcoach-actie. Na de boekjes van Woezel en Pip en het Muizenhuis is er nu een speciale editie gemaakt van een Dikkie Dik Zoekboek. Hiermee stimuleert de BoekStartcoach ouders van diverse achtergronden om samen met hun kind te lezen in hun thuistaal.

 • Meld je aan voor de Monitor BoekStartcoach 2023-2024 Bekijk details

  30 augustus 2023

  In het najaar gaat de Monitor BoekStartcoach van start. Bibliotheken kunnen zich vanaf nu aanmelden. Voor Bibliotheken die een stimuleringsbijdrage hebben ontvangen hoort het deelnemen aan de monitor bij de voorwaarden voor de eindverantwoording.

 • BoekStart neemt deel aan IFLA WLIC 2023 Bekijk details

  7 augustus 2023

  BoekStart neemt deel aan het IFLA 88th World Library and Information Congress 2023. Het congres vindt plaats in Rotterdam van 21 tot en met 25 augustus. Tijdens dit congres staan de doelen van de IFLA Global Vision centraal. Met als motto ‘Let's work together, let’s library’: hoe bibliotheken kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. Tijdens IFLA wordt voor de derde keer de expositie The World Through Picture Books gehouden, waar Nederland deel...

Paginanavigatie