Zoekresultaten
Resultaat 341 - 360 (van 736)
Jacques Meerman Mediterraneo
een culinaire reisgids voor de mediterrane middeleeuwen
Mediterraneo van Jacques Meerman is een culinair meesterwerk waarvan elke geschiedenisliefhebben zal smullen. Voor de lezers van De zijderoutes van Peter Frankopan. In Mediterraneo maakt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf om een reis te maken rond de Middellandse Zee in de twaalfde eeuw. In navolging van zijn alom bejubelde Kleine geschiedenis van de Nederlandse keukenschrijft Meerman met...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 7,1 MB | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2019
E-book
Danny Jansen | Patricia Snijders Gourmetpret met Danny
het hele jaar door
Gourmetpret met Danny- het hele jaar door! Het ultieme gourmetboek van de bekende tv-chef Danny Jansen. Hij geeft je inspiratie voor gemakkelijke, feestelijke, smakelijke en originele gourmetrecepten, want er is weinig gezelliger dan samen tafelen en genieten van een vrolijke maaltijd. Gourmetten is al jaren populair en wordt van generatie op generatie overgedragen. Gourmetpret met Danny staat vol toegankelijke recepten voor vlees-, vis- en vegagerechten die je in klein formaat kunt bereiden....
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's (ePub2, 45 MB) | Spectrum, Amsterdam | 2019
E-book
Olivia Potts Een halfbakken idee
over liefde, rouw en taart
Als de moeder van een advocate overlijdt, besluit ze in een waas van verdriet een opleiding tot patissier te gaan volgen.
Non-fictie
Nederlands | 268 pagina's (ePub2, 0,4 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019
E-book
Sergio Herman Sobremesa
mijn Ibiza
In Sobremesa geeft sterrenchef Sergio Hermans een culinaire rondleiding over zijn Ibiza. Volop genieten, met zijn allen aan tafel zitten en eindeloos natafelen, wat in het Spaans 'Sobremesa' heet. Precies dat geluk deelt Sergio in zijn nieuwe kookboek. Met de recepten in Sobremesa creëer je tafels vol geurende en kleurrijke gerechten die doen verlangen naar het warme, gelukzalige en vrije Ibiza. Disfruta! Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 354 pagina's (ePub3, 54 MB) | Carrera, Amsterdam | 2019
E-book
Donald Scloszkie Donnie's kookboek
snacks & snelle happen bereid door De Fenomeen
De populaire rapper Donnie, Maradonnie alias De Fenomeen (1994) legt allerlei eenvoudige gerechten stapsgewijs uit. Van de alledaagse snelle en minder snelle hap tot snacks, sauzen, salades en zoete liflafjes. Met o.a. een kleurenfoto van elk gerecht. Vanaf ca. 15 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's (ePub2, 27 MB) | Spectrum, Amsterdam | 2019
E-book
Ditte Ingemann Salade in 6 stappen
100 recepten
Van fris & licht tot goedgevuld & hartverwarmend: met de salades uit Salade in 6 stappen zit je zo aan je gezonde portie groente en gezonde granen per dag. Hoe je met ingrediënten varieert en je salade net zo lekker en spannend maakt als in de hippe saladbars ontdek je met dit boek van Ditte Ingemann. Bewust genieten van al het goede op je bord: laat de zomer maar beginnen! Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 80 MB | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2019
E-book
Isabel Boerdam Vegabijbel
van pompoenstoof tot courgettespaghetti en van falafel tot knolselderijsteak
VEGABIJBEL IS DÉ INSPIRATIEBRON VOOR ALLE VEGA-LIEFHEBBERS Met meer dan 150 recepten laat Isabel Boerdam in Vegabijbel de oneindige mogelijkheden van de vegetarische keuken zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste vegetarische gerechten. Van goede basisrecepten als groentespread, currypasta en gemarineerde tempé tot feestelijke creaties als plaattaart met aardpeer, kokosrijst met zoete aardappel en portobellopizza. Maak...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 131 MB | Carrera, Amsterdam | 2019
E-book
Hans Spitsbaard Taartbijbel
van red velvet en tarte citron tot chocoladetaart met gezouten karamel
Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto's en how-to's leert Hans Spitsbaard je alle kneepjes van het bakken van taarten. De taartenbijbel biedt ruim 160 recepten voor lekkere, klassieke en spannende taarten. Hans biedt ook handige tips en aanwijzingen om de mooiste en lekkerste taarten op tafel te zetten. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 28 MB | Carrera, Amsterdam | 2019
E-book
Sarah Bauwens | An Vissers Pottengluren bij de buren
de wereld op je bord
Wat eten mensen uit landen als Suriname, Brazilië en Thailand? Uitleg van recepten uit tien landen, weetjes over hun eetgewoontes en kleurenfoto's. Met enige hulp vanaf ca. 10 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 95 pagina's | Stichting Kunstboek, Oostkamp | 2013
Gedrukt boek
Inge Sap Yamiemamie
stapelgekke taarten
Maak zelf 'gestapelde' taarten met snoep, fruit en cakejes. Met stapsgewijze uitleg van 24 taarten en kleurenfoto's. Met wat hulp vanaf ca. 10 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 97 pagina's | Eskabee, Oostkamp | 2012
Gedrukt boek
Julius Jaspers Simple smart BBQ
In Simple Smart BBQ laat Julius Jaspers zien hoe je op de meest eenvoudige manier de beste resultaten kan halen uit je BBQ. Door te werken met goede ingrediënten en aan de hand van alle tips van Julius kan iedereen de lekkerste BBQ gerechten voorschotelen. De vlees-, vis-, groente-, rubs-, marinade- en sausrecepten die in dit boek aan bod komen zijn geschikt voor diverse BBQ's en op verschillende momenten in het jaar. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 289 pagina's (ePub3, 64 MB) | Carrera, Amsterdam | 2018
E-book
Jet van Nieuwkerk Uit huis met Jet
voor een happy & healthy studentenleven, niet te streng en al helemaal niet saai
Een (hand/kook)boek voor meisjes die moeten geloven aan het volwassen worden. Vader of moeder zorgt niet meer elke dag dat er iets voedzaams op tafel staat, je (studenten)huis moet je zélf schoonhouden en door al dat gestudeer en gefeest is het wel belangrijk om je ook fit blijven te voelen. Ik leer hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Ik laat zien dat je ook voor weinig geld een gezonde, verse maaltijd op tafel kunt zetten. Weg met die droge pasta, rode saus uit pot en geraspte kaas die smaakt...
Non-fictie
Nederlands | 316 pagina's (ePub3, 24 MB) | Carrera, Amsterdam | 2018
E-book
Esther Andries Your healthy fix
Klinken de termen açai bowls, superfood smoothies en vegan treats je compleet vreemd in de oren? Tijd om je bij te scholen dan, want het zijn dè nieuwe foodtrends van 2018. Esther Andries was de eerste om die via haar healthy foodbar in Antwerpen-Zuid te introduceren bij het Belgische publiek. Haar credo? Schoonheid start vanbinnen en om dag in dag uit te stralen, kan je maar best je lichaam voeden met de juiste voedingsmiddelen. Zelf zocht ze jarenlang naar een manier om de strijd te winnen tegen...
Non-fictie
Nederlands | 183 pagina's (ePub2, 30 MB) | Borgerhoff & Lamberigts, Gent | 2018
E-book
Rens Kroes Rens
mijn lifestyle guide; met mind & body rituals, powerfood en tips voor een bewust leven
Food is mijn passie, na een reeks kookboeken is dat vast geen verrassing. Maar voor een eÌcht gezond en gelukkig leven zijn meer factoren belangrijk. In RENS - Mijn lifestyle guide, neem ik je mee in mijn bewuste, positieve levensstijl. Hoe ziet mijn ochtend er uit? Hoe vaak sport ik? Hoe deel ik mijn keuken in? Hoe relax ik na een drukke dag? Hoe verzorg ik mijn huid? Hoe maak ik zo bewust mogelijk mijn keuzes? In dit boek vertel ik je er alles over. Naast voeding zijn ook positief denken...
Non-fictie
Nederlands | 91 pagina's (ePub2, 33 MB) | Spectrum, Amsterdam | 2018
E-book
Elisabeth De Elisabeth
praktische recepten van de huishoudschool Mariakroon uit Culemborg
Aan het begin van de 20e eeuw kwamen meisjes uit het hele land naar Culemborg om twee jaar lang in de leer te gaan aan de huishoudschool Mariakroon. Het was algemeen bekend dat de meisjes die daar vandaan kwamen, als vanzelf leken uit te groeien tot bijzonder goede kokkinnen. Zij leerden hun kookkunsten van lerares 'voedingsleer' zuster Marie. Men was dan ook zeer verblijd toen deze mysterieuze dame - haar achternaam is tot op de dag van vandaag onbekend - haar recepten verzamelde in een kookboek....
Non-fictie
Nederlands | 306 pagina's (ePub2, 4,3 MB) | Carrera, Amsterdam | 2018
E-book
Sabine Koning Guilty pleasures kookboek
92 onweerstaanbare recepten om schaamteloos van te genieten
In dit boek geen ruimte voor salades, suikervrije recepten en superfoods. Sabine Koning van Ohmyfoodness gaat lekker recht tegen de trend om gezond te eten in. In haar Guilty Pleasures kookboek vind je meer dan 60 overheerlijke, onweerstaanbare caloriebommen die zo schandalig lekker zijn dat je je er eigenlijk voor zou moeten schamen. Van oreo-nutella-icecream tot Jack Daniel's spareribs, van rundvleeskroketten met huisgemaakte frieten tot de veelgeprezen chocolade-fudgetaart: elk recept in dit boek...
Non-fictie
Nederlands | 72 pagina's (ePub2, 155 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2018
E-book
Alain Caron De bijbel van de Franse keuken
van artisjokken met dragonvinaigrette tot ratatouille en van bavette met rode ui tot macarons
De bijbel van de Franse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Franse keuken wil leren kennen Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat de Franse chef-kok Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. Aan de hand van heldere instructies, stap-voor-stapfotografie en een lijst met Franse culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Franse gerechten. Maak een reis door Frankrijk met recepten uit elke regio: serveer...
Non-fictie
Nederlands | 661 pagina's (ePub3, 37 MB) | Carrera, Amsterdam | 2018
E-book
Ingrid Hofstra Van haver tot gort
60 seizoensrecepten met pap: klassiek, modern, werelds & voor elk moment van de dag
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Van haver tot gort bevat zoete en hartige recepten die bestempeld mogen worden als pap. Daarbij denken we vaak meteen aan havermout of rijstepap, maar er zijn nog veel meer variaties op dit gerecht te bedenken. Het woordenboek omschrijft pap als 'een zacht, dik, vloeibaar gerecht dat je maakt door granen, meel of peulvruchten in water of melk te koken'. Elke cultuur kent z'n eigen unieke papklassiekers en zelfs sterrenchefs zetten het op hun...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 20 MB | Carrera, Amsterdam | 2018
E-book
Rutger van den Broek Het hartige bakboek
Rutger bakt van kaasvlinders tot tartelettes
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. 'Het meest geweldige van de boeken van Rutger is dat je zeker weet dat elk recept gewoon klopt en maakbaar is!' - Janny van der Heijden, culinair publicist en jurylid van 'Heel Holland Bakt' Na drie succesvolle bakboeken met zoete recepten vond Rutger van den Broek het de hoogste tijd om eens op de hartige toer te gaan. Het hartige bakboek bevat 60 hartige bakrecepten met ruim 70 variaties, verdeeld over 8 hoofdstukken: 'Basisrecepten',...
Non-fictie
Nederlands | 226 pagina's (ePub3, 47 MB) | Carrera, Amsterdam | 2018
E-book
Joke Reijnders Koken voor dummies
In 'Koken voor Dummies' doe je alle basiskennis op die nodig is om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Anders dan de meeste kookboeken, richt dit boek zich op de beginnende kok die niet of nauwelijks kan koken. Het bevat tientallen recepten waarmee je in een oogwenk een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten, uiteraard zonder gebruik te maken van pakjes en mixen. Ook raak je bekend met verschillende termen op het gebied van kooktechnieken en gerechten en je krijgt uitgelegd welke basisuitrusting...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 5,8 MB | Voor Dummies, Amersfoort | 2018
E-book