BoekStart in de media

BoekStart is regelmatig in het nieuws. Hieronder vind je de meest recente publicaties.

KIDDO 2018

Samen lezen, zelf doen…
Positieve ervaringen met voorlezen stimuleren het (voor)leesplezier en het leesgedrag van kinderen. Als volwassene heb je hierin een voorbeeldfunctie. Wat kun jij doen om kinderen het plezier in lezen te laten ontdekken? Tessa van Velzen, adviseur en van Sardes, zoomt in op de theorie en geeft mooie praktijkvoorbeelden. Lees het hele artikel.

Kinderopvang 2017

Zelfs baby's genieten van voorlezen
De kinderen worden al enthousiast als ze ’s morgens het ‘boek van de dag’ klaar zien staan. Pedagogisch medewerker Renate Wolswijk van kinderopvangorganisatie Junis Kinderopvang in Alphen aan den Rijn hield altijd al van voorlezen, maar sinds project BoekStart is ze helemaal overtuigd. Lees het hele artikel.

KIDDO-Voorleesdossier 2016

Leesplezier vanaf de wieg
Interactief voorlezen aan jonge kinderen is natuurlijk zinvol én fijn. Hoe ga je nu het beste aan de slag met baby’s en boeken? Lees het KIDDO-Voorleesdossier.
 

Ouders van Nu 2016

Kleine boekenwurmpjes
Het nut van voorlezen. Baby’s houden van boeken. Al vanaf de geboorte kun je ze voorlezen. Je moet alleen even weten hoe. Lees het hele artikel

Volkskrant 2015

Voorlezen heeft positief effect op prikkelbare baby
Alle baby's hebben baat bij voorlezen, maar het effect is het sterkst bij prikkelbare baby's die veel huilen. Dat concludeert Heleen van den Berg uit haar onderzoek waarop ze dinsdag aan de universiteit van Leiden promoveert. Lees het hele artikel

Kinderopvang 2014

Voorlezen bevorderen met BoekStart
Met het programma BoekStart kan je het voorlezen op een hoger plan brengen. Kinderdagverblijf t'Klimrek was in Nijkerk het eerste kinderdagverblijf dat meedeed aan BoekStart. Daar zijn ze positief. Lees het hele artikel.

Why's met kleintjes 2014

BoekStart: een spraakmakend programma - het belang van voorlezen
Voorlezen is niet alleen heel knus, maar het vergroot ook de taal - en spraakontwikkeling, verhoogt het concentratievermogen, prikkelt de fantasie en is ook nog eens goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Lees het hele artikel.