Mediaukkiedagen 2024: Ontspannen met media

Gepubliceerd op: 27 oktober 2023 10:33

De Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 staan in het teken van de invloed van media op ontspanning. Met concrete tips vinden je kind en jij de juiste balans voor jullie situatie. En op tal van manieren leer je tijdens de campagne meer over hoe media kunnen helpen bij het creëren van rust, en wanneer je kind misschien beter even zonder kan.

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen.

Die media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn. Gelukkig zijn er ouders, vrienden, familie en opvoeders om onze kleintjes regelmatig op een gezonde manier te helpen ontspannen. Met, en zonder media.

Om kinderen en opvoeders hierbij te helpen, gaan de Media Ukkie Dagen van 5 t/m 12 april 2024 over de invloed van media op ontspanning. 

Tijdens de Media Ukkie Dagen spelen bibliotheken een belangrijke rol om ouders en opvoeders te helpen met vragen over opvoeden en media. Daarnaast is dit een mooie manier om het veelzijdige media-aanbod van de bibliotheek onder de aandacht te brengen bij gezinnen.

Lees meer en hoe je als Bibliotheek kunt bijdragen op mediaukkiedagen.nl.