Webinar voor de bibliotheeksector op 16 oktober 2024: het Zorglandschap van het jonge kind

Gepubliceerd op: 11 september 2024 10:00

Op verschillende plekken worden initiatieven genomen om in het kader van het programma Kansrijke Start samenwerkingen op te starten. Om goed in te kunnen spelen op de kansen die zich voordoen is beeld hebben van het zorglandschap essentieel en helpend om die stap te zetten. Daarom organiseert SPN (Stichting Samenwerkende POI’s Nederland) vanuit de Werkgroep Gezinsaanpak op 16 oktober 2024 een webinar over het zorglandschap voor het jonge kind, in samenwerking met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ).

Binnen de gezinsaanpak geletterdheid werken we, net als de zorg doet, aan de ambitie dat alle kinderen taalvaardig naar groep 1 gaan. Maar hoe het zorglandschap rond het jonge kind eruit ziet en welke partij welke rol hierin heeft, is lang niet voor iedereen duidelijk die werkt aan de gezinsaanpak geletterdheid.

Ellen-Joan Wessels (adviseur bij het NCJ) brengt de geboorteketen voor kinderen van 0 tot 4 jaar in kaart. Hierdoor kan jouw bibliotheek beter aansluiten bij potentiële partners.  

Het webinar vindt plaats op woensdag 16 oktober 2024 van 15.30 - 17.00 uur en is gericht op medewerkers van bibliotheken en POI's die bezig zijn met de gezinsaanpak. Dus ben je bijvoorbeeld werkzaam als BoekStartcoach, leesconsulent in de kinderopvang, specialist voorschools, educatief medewerker voor het jonge kind of Taalhuismedewerker, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten.

Het webinar wordt opgenomen, naderhand wordt een terugkijklink beschikbaar gesteld.

Na dit webinar heb je: 

  • Inzicht in het zorglandschap van het jonge kind (0 – 4 jaar) 
  • Een beeld bij wanneer welke partner in deze periode actief is 
  • Zicht op welke initiatieven gekoppeld zouden kunnen worden 
  • Inspiratie gekregen 
  • Vragen kunnen stellen 

Meld je hier aan voor dit webinar