Prentenboek voor editie 2023 van ‘Geef een prentenboek cadeau’ bekend

Gepubliceerd op: 12 december 2022 16:08

De nieuwe titel voor de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' is bekend. Voor 2023 is dat 'Kleine ijsbeer. Een ijsbeer in de tropen' van Hans de Beer (uitgeverij De Vier Windstreken). Vanaf vrijdag 12 mei ligt dit boek in de winkel voor maar €2,99.

Geef een prentenboek cadeau
Al meer dan vijf jaar heeft de campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Aan wie geef jij Kleine IJsbeer cadeau?
Met deze slogan willen we iedereen overtuigen om dit boek cadeau te geven – aan jezelf óf aan een ander! Hierdoor hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen. En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland. Kijk op geefeenprentenboekcadeau.nl onder het kopje ‘boekhandel’ bij welke boekhandels je kan doneren.

Educatief materiaal
In de loop van 2023 vind je op geefeenprentenboekcadeau.nl educatief materiaal, zoals lessuggesties, voorlees- en knutseltips om het voorlezen extra bijzonder te maken. Ook wordt er een instructie voor (voor)leesconsulenten gemaakt, die geplaatst zal worden in de Toolkit van boekstartpro.nl bij 'Voorlezen'.