Kijk het BoekStartwebinar Gastouderaanpak terug

Gepubliceerd op: 22 november 2022 15:38

Naast de reguliere kinderopvang op kinderdagverblijven, voorscholen en peuteropvang is er nog een vorm van kinderopvang: de gastouderopvang. Gastouders professionaliseren zich graag: vaak op het gebied van veiligheid en gezondheid, maar zeker ook om hun pedagogische kennis en vaardigheden uit te breiden. Zij kennen BoekStart en willen weten wat de mogelijkheden van de Bibliotheek en BoekStart zijn voor hun gastkinderen.

Tijdens het BoekStartwebinar 'Gastouderaanpak - Goed voorleesklimaat voor gastkinderen' op 17 november 2022 vertelde Iris Bollen over het inventarisatieonderzoek naar gastouderopvang van het Kohnstamm Instituut. Daarnaast is informatie gedeeld over de actuele beschikbare tools en werd er middels polls en via de chat gepeild en uitgewisseld. 

Het is webinar is gericht op(voor)leesconsulenten en BoekStartmedewerkers die zich (gaan) bezighouden met de gastouderaanpak.

Het webinar terugkijken

Het BoekStartwebinar 'Gastouderaanpak - Goed voorleesklimaat voor gastkinderen' is vanaf nu terug te kijken via YouTube; klik hier om het webinar te bekijken. De bijbehorende PPT-presentatie kan je hier inzien.

Beschikbare tools

In de Toolkit Netwerk & Beleid (onder het kopje 'Gastouderopvang') vind je de handreiking Gastouderaanpak BoekStart. De folder 'Voorlezen in de gastouderopvang' is te downloaden en bestellen via de BoekStart Bestellijst.