Nieuws

Resultaat 251 - 260 (van 317)

 • Sardes-Leespluim april 2019 Bekijk details

  5 april 2019

  De Sardes-Leespluim van april 2019 is voor 'Oceaan en hemel' van The Fan Brothers (uitgeverij Leopold) isbn 9789025875268.

 • Welke websites gebruik je voor je werk? Bekijk details

  5 april 2019

  De KB wil graag weten hoe je, als medewerker van een openbare bibliotheek, POI of samenwerkingspartner, aan belangrijke informatie komt voor de uitvoering van je werk. Welke (landelijke) websites raadpleeg je? Weet je waar je welke informatie kunt vinden? Heb je het idee dat je af en toe belangrijk nieuws mist? Of tref je dezelfde informatie juist op te veel plaatsen aan?

 • Onderzoek naar jeugdcollecties op bibliotheken en scholen Bekijk details

  5 april 2019

  Hoe ziet de optimale jeugdcollectie er uit? Om deze vraag te beantwoorden hebben Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek (KB) een onderzoek laten uitvoeren om te kijken wat de beste omvang en samenstelling van jeugdcollecties in Nederland is. Het rapport Naar optimale jeugdcollecties op bibliotheken en scholen is op 26 maart gepresenteerd tijdens de landelijke collectiemiddag.

 • Brochure Spelend leren herzien Bekijk details

  29 maart 2019

  Speciaal tijdens de Media Ukkiedagen brengt BoekStart (uitgevoerd door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek) een hernieuwde versie uit van de brochure Spelend Leren voor de kinderopvang.

 • Privacy en AVG Bekijk details

  27 maart 2019

  Door de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 moeten organisaties die betrokken zijn bij de verwerking van persoonsgegevens voldoen aan nieuwe regels.

 • Looptijd BOP-meting ‘Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)’ aangepast Bekijk details

  25 maart 2019

  De onderzoeksperiode en looptijd van de vragenlijst van het BOP-onderzoek ‘Voor- en vroegschoolse educatie’ is aangepast. Dit jaar zal de meting van juli tot september 2019 plaatsvinden.

 • BoekStartnieuwsbrief voor ouders verschenen Bekijk details

  25 maart 2019

  De nieuwste aflevering staat online met recente ontwikkelingen rond BoekStart, het belang van vroeg beginnen met voorlezen en tips voor boeken voor 0-6 jaar.

 • Positief oordeel over kwaliteit Nederlandse kinderopvang; educatieve kwaliteit kan beter Bekijk details

  19 maart 2019

  Veilige en kwalitatief goede kinderopvang is maatschappelijk van groot belang. Het stelt ouders in staat om arbeid en zorg te combineren en draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Uit de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK) blijkt dat de kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang voldoende tot goed is. Ook in internationaal perspectief presteert de kinderopvang naar behoren. Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de monitor vandaag aan de Tweede Kamer aangeboden.

 • Startbijeenkomst Kopgroep BoekStart in de kinderopvang Bekijk details

  5 maart 2019

  Op 4 maart was de landelijke startbijeenkomst Kopgroep-traject BoekStart in de kinderopvang. Om het gebruik van digitale prentenboeken binnen BoekStart in de kinderopvang een impuls te geven én effectiever te werken met de Monitor BoekStart, heeft Kunst van Lezen een intensieve stimuleringsregeling ter beschikking gesteld.

Paginanavigatie