Nieuws

Resultaat 291 - 300 (van 317)

 • Analyse Monitor BoekStart in de kinderopvang 2018 Bekijk details

  31 oktober 2018

  De deelname aan de Monitor BoekStart in de kinderopvang is in 2018 weer toegenomen, zo blijkt uit de landelijke analyse. Dat is goed nieuws, want met de uitkomsten kunnen we er samen voor zorgen dat de kwaliteit van de aanpak in de kinderopvang verbetert. Daarom doet het BoekStartkernteam, ondersteund door monitorspecialist Kees Broekhof van Sardes, op basis van deze uitkomsten een aantal aanbevelingen.

 • Nieuwe kofferboekjes met Boekidee Bekijk details

  26 oktober 2018

  Er zijn weer twee nieuwe boekjes voor in de koffertjes

 • Het gezin als sleutel in aanpak laaggeletterdheid Bekijk details

  26 oktober 2018

  Hermien Lankhorst voerde samen met Marie-Anne Raaijmakers verschillende verkenningstrajecten uit in opdracht van Kunst van Lezen. Hierbij onderzochten zij onder meer hoe een Bibliotheek binnen haar eigen organisatie en het lokale netwerk kan toewerken naar een betere ondersteuning voor laagtaalvaardige gezinnen.

 • Tel mee met Taal Festival Bekijk details

  24 oktober 2018

  Hoe bereiken we meer laaggeletterden? Waar hebben laaggeletterden zélf het meest behoefte aan? Wat motiveert jongeren om een boek te lezen? Hoe zorg je voor toegankelijke (digitale) dienstverlening? Welke tool helpt laaggeletterden gezonder te leven? Hoe kun je de taalontwikkeling van kinderen thuis stimuleren? Kom naar hét congres over laaggeletterdheid en leesbevordering.

 • DRONGO talenfestival Bekijk details

  24 oktober 2018

  Het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 november. Locatie: de Radboud Universiteit in Nijmegen in het Elinor Ostromgebouw.

 • Tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’ Bekijk details

  24 oktober 2018

  Huis van het boek I Museum Meermanno presenteert van 6 oktober 2018 t/m 3 maart 2019 een grote tentoonstelling over Quentin Blake, de illustrator van De GVR, Matilda en Sjakie.

 • Vos en Haas verfilmd Bekijk details

  11 oktober 2018

  Vos en Haas, het bekende duo uit de boeken van Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing, komen in een animatieserie op tv. Van de tekeningen van Khing zijn kleipoppen gemaakt.

 • Waarom is er zo weinig aandacht voor kinderboeken? Bekijk details

  7 oktober 2018

  Dat vraagt Bas Maliepaard, die voor dagblad Trouw wekelijks een kinderboek recenseert, zich af in gesprek met NU.nl. Onlangs riep hij met collega-recensent Jaap Friso De Grote Vriendelijke Podcast in het leven om jeugdliteratuur meer in de schijnwerpers te zetten.

 • Handboek Talentontwikkeling en kwaliteit Bekijk details

  4 oktober 2018

  Het is van groot belang dat medewerkers BoekStart en de Bibliotheek op school zich blijven ontwikkelen en weten hoe zij hun talenten kunnen inzetten. Kunst van Lezen biedt daarom alle bibliotheekdirecteuren en hun HRD-managers het nieuwe HR-handboek aan waarmee ze talenontwikkeling en kwaliteiten bij hun medewerkers verder kunnen stimuleren. Natuurlijk hebben de medewerker ook hierin zelf een grote rol.

 • Samenwerking Wereldschool & De Voorleeshoek Bekijk details

  4 oktober 2018

  Met de start van de Kinderboekenweek kunnen leerlingen van de Wereldschool kijken naar de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek. Wereldwijd volgen leerlingen van de Wereldschool Nederlands onderwijs. Het is voor ouders niet altijd gemakkelijk om (nieuwe) Nederlandse kinderboeken voor te lezen. Via de Wereldschool kunnen ze nu genieten van de voorleesverhalen.

Paginanavigatie