Nieuws

Resultaat 161 - 170 (van 334)

  • Trainingen (online en fysiek) voorjaar 2021

    19 januari 2021

    We hebben door de coronamaatregelen veel moeten reorganiseren rond de opleidingen van BoekStart en de Bibliotheek op school. De training Meertaligheid bij de Bibliotheek op school van afgelopen najaar bieden we in januari en februari aan twee volle groepen online aan. Ook de vijf lopende trainingen Leesconsulent zijn nu online gestart. Verder is de BoekStarttraining Werken met digitale prentenboeken op de groep ook online gestart met twee groepen. Zodra het weer mogelijk is willen we weer fysiek...

  • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep!

    11 januari 2021

    Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

  • TastTasje goed ontvangen door jonge ouders

    11 januari 2021

    In juni 2019 werd in het Kinderboekenmuseum in Den Haag het eerste TastTasje voor jonge blinde en slechtziende kinderen uitgereikt. Bibliotheekservice Passend Lezen (BPL), Visio en Bartiméus blijven het TastTasje onder de aandacht brengen als ouders met een kindje bij de revalidatie komen.

  • Campagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ uitgesteld

    7 januari 2021

    Vanwege de huidige lockdown en recente ontwikkelingen rondom het coronavirus is de campagne 'Geef een prentenboek cadeau' uitgesteld tot 21 mei.

  • Criteria kansrijke activiteiten gezinsaanpak

    7 januari 2021

    Voor iedereen die vanuit de bibliotheeksector op uitvoerend niveau bezig is met de gezinsaanpak biedt het document 'Criteria kansrijke activiteiten binnen de gezinsaanpak van laaggeletterdheid' belangrijke handvatten. Het accent van deze publicatie ligt op activiteiten die ouders ondersteunen om heel direct de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren.

  • BoekStart voor jou! nr 28 online

    6 januari 2021

    Bekijk nu dit online magazine met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

  • Thuis in Taal: Taalontwikkeling bij kinderen van laagopgeleide ouders gebaat bij steun van leerkrachten

    6 januari 2021

    Pedagoog Martine van der Pluijm heeft tijdens haar promotieonderzoek Thuis in Taal een aanpak ontwikkeld, die leerkrachten helpt samen te werken met laagopgeleide/laaggeletterde ouders om de taalomgeving thuis te verrijken.

  • Blog Ruth Heuvelman: inclusie bevorderen door voorlezen

    16 december 2020

    Kijk eens kritisch naar de prentenboeken op de groep. Wat voor soort boeken staan daar? Welke afspiegeling van de samenleving zie je terug ? Wie is de held in het boek? Kunnen alle kinderen zich herkennen in de verhalen en in de hoofdpersonen? Door het voorlezen van (prenten)boeken kun je vooroordelen tegengaan. En inclusie, het gevoel van ‘erbij horen’, bevorderen.

  • Nieuwe training voor MBO

    16 december 2020

    Wie werkt aan leesbevordering zorgt ervoor dat kinderen van jongs af aan met lezen en taal in aanraking komen en kan daarmee laaggeletterdheid voorkomen. Voor mbo-studenten Pedagogisch Werk en Onderwijs is er daarom een nieuwe keuzemodule ontwikkeld: Specialist leesbevordering 0-12 jaar.

  • Instructie De Nationale Voorleesdagen

    10 december 2020

    De Nationale Voorleesdagen is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door de Stichting CPNB. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of geleerd hebben om zelf te lezen. Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Voorlezen is enorm belangrijk. Het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van taal. Voorlezen is gezellig en versterkt de band tussen (groot)ouders en...

Paginanavigatie