Nieuws

Resultaat 301 - 310 (van 315)

 • Gouden Griffel voor debuut ‘Lampje’ van Annet Schaap Bekijk details

  3 oktober 2018

  De Gouden Griffel is gewonnen door Annet Schaap voor haar prozadebuut Lampje (Querido). De bekendste kinderboekenprijs van Nederland en Vlaanderen is gistervanavond bekendgemaakt en uitgereikt op het Kinderboekenbal in Amsterdam.

 • Taalvaardigheid kleuter bepaalt acceptatie in groep Bekijk details

  3 oktober 2018

  Kleuters die mondeling minder vaardig zijn, worden vaker afgewezen of genegeerd door hun klasgenoten. Dit blijkt uit het onderzoek van Femke van der Wilt, die 8 oktober promoveert aan de Vrije Universiteit.

 • Boekentips Kinderboekenweek op Boekstart.nl Bekijk details

  2 oktober 2018

  Deze maand op boekstart.nl: vier nieuwe tips voor boeken over vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek die vanavond officieel begint met het Kinderboekenbal en de bekendmaking van de Gouden Griffel. De Kinderboekenweek met als motto 'Kom erbij!' duurt tot en met 14 oktober.

 • Stem op de meest inspirerende bibliothecaris! Bekijk details

  2 oktober 2018

  Ook dit jaar wordt er weer een prijs toegekend voor de meest inspirerende bibliothecaris. Elke bibliotheekmedewerker die zich in positieve zin onderscheidt komt in aanmerking. Uit de voorgedragen bibliothecarissen zijn er drie geselecteerd: Marjolein Hordijk, Jolanda Robben en Meike Boertjes.

 • Ingebouwde vragen stimuleren dialoog Bekijk details

  1 oktober 2018

  In opdracht van Stichting Lezen werd onderzocht wat er gebeurt wanneer kinderboeken worden uitgerust met ingebouwde inferentievragen. Kunnen kinderen dan makkelijker verbanden leggen tussen de verschillende gebeurtenissen in de tekst? Gaan ouders meer (inhoudelijke) vragen stellen tijdens het voorlezen als zij hiervoor concrete handvatten krijgen aangereikt? En groeit daardoor ook het verhaalbegrip van hun kinderen?

 • Sardes-Leespluim oktober 2018 Bekijk details

  28 september 2018

  De Sardes-Leespluim van oktober 2018 is voor Ik ben een kat - Galia Bernstein (Leopold), isbn 9789025874476.

 • Herhaling Fantasierijk-campagne over belang voorlezen Bekijk details

  26 september 2018

  Voorlezen is belangrijk om onder andere laaggeletterdheid aan te pakken. Daarom zet de Bibliotheek nog een keer in op de Fantasierijk-campagne 'De Bibliotheek maakt je rijker'.

 • Wat beïnvloedt de taalontwikkeling van risicopeuters in de peuterklas? Bekijk details

  25 september 2018

  Deze zomer verscheen een diepgaande studie van een speciaal klasje waarin peuters die uit een lage SES-familie komen, extra gestimuleerd werden in hun ontwikkeling. Gekeken werd wanneer deze peuters daarvan het meest profiteren.

 • Bruisende Inspiratiedag: Van BoekStart tot leesbeest op school Bekijk details

  25 september 2018

  BoekStart bestaat tien jaar en samen met de Bibliotheek op school worden er inmiddels 900.000 kinderen bereikt. Een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn! De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren van de Bibliotheek op school. Het jubileum was aanleiding voor een feestelijke dag om met elkaar terug te kijken op wat er is bereikt én om vooruit te blikken op de toekomst.

 • Vernieuwde website Boekstartpro Bekijk details

  20 september 2018

  Op 20 september is de vernieuwde website www.boekstartpro.nl live gegaan. De site is een cadeau voor alle professionals die aan leesbevordering werken met kinderen van 0 tot 4 jaar.

Paginanavigatie