Zoekresultaten
Resultaat 1 - 16 (van 16)
Richard Spilsbury Van boerderij naar tafel
Welke reis leggen levensmiddelen af voordat ze in de winkels liggen? Ingegaan wordt op de productie en het transport. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 32 pagina's | Ars Scribendi, Etten-Leur | 2010
Gedrukt boek
Buffy Silverman Volg je eten
Waar komt je pizza vandaan? Tijdens een reis rond de wereld gaan we op zoek naar ingrediënten als tarwe, tomaten, conserven, kaas, mozzarella en salami. Met bijbehorende geografische kaarten en grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeilijke lezers.
Non-fictie
Nederlands | 32 pagina's | Biblion Uitgeverij, Leidschendam | 2008
Gedrukt boek
Ton Vingerhoets Coca-Cola
Beknopte informatie over het ontstaan en de geschiedenis van de frisdrank Coca-Cola. Met enige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 13 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 47 pagina's | Ellessy Jeugd, Arnhem | 2006
Gedrukt boek
Clint Twist Chocolade maken
Voorzien van veel foto's in kleur wordt verteld welke technieken wetenschappers gebruiken om voedingsmiddelen te verbeteren of te vervangen. Vanaf ca. 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 32 pagina's | Biblion Uitgeverij, Leidschendam | 2006
Gedrukt boek
Chris van Tulleken De voedselfuik
waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?
Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.
Non-fictie
Nederlands | 347 pagina's (ePub2, 4,2 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023
E-book
Jeroen Siebelink De Vegetarische Slager
Jaap Korteweg en het vlees van de toekomst
Ontmoet Jaap Korteweg, een boer uit het Brabantse Zevenbergen: nuchter, ambitieus en eigenwijs. Iemand die blind is voor beren op de weg, maar kansen scherp ziet. Een eenvoudige man met een niet zo eenvoudige droom: mensen plantaardig vlees laten eten. Lékker vlees; kip, gehaktballen, shoarma, rookworst – alles waar hij zelf als vleesliefhebber zo van houdt, maar dan zonder dat er een dier aan te pas komt. Schrijver en onderzoeksjournalist Jeroen Siebelink neemt de lezer mee op het onvergetelijke...
Non-fictie
Nederlands | 368 pagina's (ePub2, 1,5 MB) | Xander, Amsterdam | 2020
E-book
Tessel de Heij | Do de Heij | Eva de Jong Gebrouwen door Vrouwen
van brouwhobby tot succesvol biermerk
Advies voor hobbybrouwers die professioneel willen worden, door twee brouwende vrouwen.
Non-fictie
Nederlands | 124 pagina's (ePub2, 33 MB) | Boekerij, Amsterdam | 2020
E-book
Jan van der Mast Jacques van Marken
de eerste sociaal ondernemer van Nederland
Biografie van de Nederlandse fabrikant (1845-1906), oprichter van het latere Gist-Brocades en van de voorloper van Calvé, pionier op commercieel, technisch en vooral sociaal gebied.
Non-fictie
Nederlands | 638 pagina's (ePub2, 27 MB) | Nieuw Amsterdam, Amsterdam | 2019
E-book
Joop Bouma De sjoemelsigaret
hoe artsen, overheid en gezondheidsfondsen de tabaksindustrie vrij spel gaven
Journalistiek onderzoek naar de wijze waarop de tabaksindustrie om een serieus antirookbeleid te traineren invloed uitoefende op de Nederlandse overheid en gezondheidszorg.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 3,2 MB | Atlas Contact, Amsterdam | 2019
E-book
Hella Rottenberg | Sandra Rottenberg De sigarenfabriek van Isay Rottenberg
de verborgen geschiedenis van een joodse Amsterdammer in nazi-Duitsland
Reconstructie van de geschiedenis van de sigarenfabriek van de Joodse Isay Rottenberg in het vooroorlogse Duitsland, dat langzaam in de greep van de nazi's komt.
Non-fictie
Nederlands | 213 pagina's (ePub2, 3,5 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2017
E-book
Marga Coesèl Natuurlijk Verkade
het verhaal van de albums
Historisch overzicht van de Verkade-albums, de natuurboeken met ingeplakte plaatjes, het ontstaan en de ontwikkeling daarvan en het succes als reclamemedium.
Non-fictie
Nederlands | 104 pagina's | Terra, Warnsveld | 1999
Gedrukt boek
Jasper Houtman De man die de wereld koffie leerde drinken
Informatie over het leven en ondernemen van Alfred Peet (1920-2007), die naar Amerika emigreerde en daar de landelijke koffieketen Peet’s Coffee & Tea opbouwde.
Non-fictie
Nederlands | 201 pagina's (ePub2, 2,1 MB) | Business Contact, Amsterdam | 2016
E-book
Joseph A. Michelli De Starbucks-strategie
de grondbeginselen van een goede relatie met je klanten, binding met je werknemers en kennis van je producten
Analyse van de factoren die het wereldwijde succes bepaalden van de Amerikaanse koffieketen Starbucks.
Non-fictie
Nederlands | 310 pagina's (ePub, 1,7 MB) | Spectrum, Houten | 2014
E-book
Annejet van der Zijl Gerard Heineken
de man, de stad en het bier
Biografie van de Amsterdamse industrieel (1841-1893), oprichter van het gelijknamige bierimperium.
Non-fictie
Nederlands | 224 pagina's (ePub, 3,8 MB) | Em. Querido's, Amsterdam | 2014
E-book
David A. Kessler Laat je niet volvreten
hoe de voedselindustrie schade toebrengt aan onze gezondheid
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je neemt je voor om één handje chips te eten en tien minuten later zit je met een lege familiezak in je handen. Je voelt je slecht en opgeblazen, en na drie happen was het al niet eens meer lekker. Wat is dat voor raar soort verslaving? Kessler gaat laboratoria langs en spreekt talloze mensen die allemaal op zoek zijn naar de gouden formule voor de samenstelling van ons voedsel; de formule die erop gericht is ons te laten dóóreten zonder dat we ons voller...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 0,4 MB | Atlas Contact, Amsterdam | 2011
E-book
Sarah Levete Feeding the world
Schoon water wordt schaars, er wordt meer voedsel verbouwd voor veeteelt dan voor mensen. Wat zijn de toekomstverwachtingen? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 tot 15 jaar.
Non-fictie
Engels | 32 pagina's | Raintree, London | 2009
Gedrukt boek