Zoekresultaten
Resultaat 1 - 15 (van 15)
Marja Baeten Waar komt die banaan vandaan?
Word je sterk van broccoli? En waarom zitten er pitten in een appel? Wat denk jij? Lees ook de antwoorden van vijf kinderen. Daarna volgt uitleg met tekeningen in kleur. Met ook kleurenfoto's. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 26 pagina's | Clavis, [Alkmaar] | 2021
Gedrukt boek
Georgia Amson-Bradshaw Het voedsel dat we verbouwen
Het verbouwen van voedsel heeft invloed op het milieu. Denk aan kunstmest, bestrijdingsmiddelen en het kappen van bomen en planten. Lees hoe we voedsel duurzamer kunnen produceren. Verzin zelf oplosssingen voor gestelde problemen en doe de testjes. Met veel foto's en illustraties in kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 48 pagina's | Schoolsupport, Etten-Leur | 2020
Gedrukt boek
Lisette de Jong Ons mooie voedselboek
van broodje aap tot zoete zomerkoninkjes; alles over je eten en wat ermee gebeurt voordat het op je bord ligt
Waar komen de bananen vandaan en hoe ziet het leven van een industriekip eruit? Pepijn en Pepper onderzoeken waar ons voedsel vandaan komt. Met opdrachten, mopjes, recepten, grote kleurenillustraties en enkele foto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 47 pagina's | KNNV Uitgeverij, [Zeist] | 2016
Gedrukt boek
Erika L. Shores Eten
Waar komen de melk en het graan (voor je boterham) vandaan? Lees wie daar allemaal aan meewerken. Met grote kleurenfoto's, vertelwoorden (voor o.a. vergroten woordenschat) en een website met o.a. luisterversie. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 24 pagina's | Ars Scribendi Uitgeverij, Etten-Leur | 2017
Gedrukt boek
Nancy Dickmann Voedsel
Leer alles over voedsel, hoe etenswaren geproduceerd en vervoerd worden, en hoe we minder eten kunnen verspillen om beter voor de aarde te zorgen. Met kleurenfoto’s en -illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 32 pagina's | Schoolsupport, Etten-Leur | 2023
Gedrukt boek
Deborah Chancellor Koken met Kiki
een verhaal over eten weggooien? Nee! Over koken zonder afval!
Kiki en haar vader proberen minder voedsel weg te gooien. Welke etensresten kunnen ze composteren? Met gekleurde illustraties, weetjes, doe-opdrachten en lessuggesties. Vanaf ca. 7 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 31 pagina's | Corona Schoolsupport, Etten-Leur | 2023
Gedrukt boek
Christy Webster Weet wat je eet!
De vrienden Wafeltje en Mochi willen een lekkere pizza maken. Ze reizen de wereld rond en ontdekken waar bloem, zout, tomaten, kaas en basilicum vandaan komen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 34 pagina's | Moon, Amsterdam | 2021
Gedrukt boek
Henk Leenaers | Henk Donkers De Bosatlas van het voedsel
In kleurrijke kaarten en infographics wordt een overzicht gegeven van de voedselvoorziening van Nederland.
Non-fictie
Nederlands | 116 pagina's | Noordhoff Uitgevers, Groningen | 2014
Gedrukt boek
Ronne Randall Waar ons voedsel vandaan komt
Waar wordt friet van gemaakt? Wat voor soort plant is rijst? Acht vragen over de herkomst van ons voedsel worden beantwoord. Met kleurenfoto's en quizvragen. Onder begeleiding vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Ook geschikt voor moeizame lezers.
Non-fictie
Nederlands | 24 pagina's | Ars Scribendi, Etten-Leur | 2011
Gedrukt boek
Sabine Rahn Groeien aardappelen aan bomen?
Gijs en zijn zusje Eva gaan samen met papa en mama naar de boerderij. Zo zien ze waar melk vandaan komt en hoe kaas wordt gemaakt. Prentvertelling met paginagrote tekeningen, waarin wordt verteld waar allerlei voedingsmiddelen vandaan komen of hoe ze worden gemaakt. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 26 pagina's | De Vries-Brouwers, Antwerpen, Rotterdam | 2008
Gedrukt boek
Sara Marlowe | Philip Pascuzzo Niet zomaar een pizza
een vrolijk boek over eten met aandacht
Jaimy en haar vrienden maken samen een pizza en leren zo over mindfulness en de verbondenheid van de wereld. Prentvertelling met gekleurde illustraties in oblong formaat Vanaf ca. 8 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 32 pagina's | Maitreya Uitgeverij, Loenen (Gld) | 2022
Gedrukt boek
Richard Spilsbury Voedsel voor de wereld
In de wereld wordt veel voedsel geproduceerd, maar toch is er te weinig voor alle mensen. Ingegaan wordt op de oorzaken en gevolgen daarvan. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 32 pagina's | Ars Scribendi, Etten-Leur | 2010
Gedrukt boek
Andrea Claire Harte Smith Veilig voedsel
Vraagstukken over veilig en gezond voedsel komen in korte hoofdstukken met veel kleurenfoto's aan de orde. Daarbij wordt o.a. aandacht besteed aan productiedieren, hongersnood, dierziekten en genetisch gemodificeerd voedsel. Vanaf ca. 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 32 pagina's | Biblion Uitgeverij, Leidschendam | 2003
Gedrukt boek
Richie Chevat | Michael Pollan The omnivore's dilemma
the secrets behind what you eat
Een bewerking voor jonge lezers van het kritische verslag waarin de drie voedselketens (de industriële, de organische en de jager-verzamelaar) van begin tot eind worden gevolgd, met als aanleiding de hedendaagse industriële voedselproductie die gezondheids- en milieuproblemen veroorzaakt.
Non-fictie
Engels | 377 pagina's | Dial Books for Young Readers, an imprint of Penguin Books (USA) LLC, New York, New York | 2015
Gedrukt boek
Sarah Levete Feeding the world
Schoon water wordt schaars, er wordt meer voedsel verbouwd voor veeteelt dan voor mensen. Wat zijn de toekomstverwachtingen? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 tot 15 jaar.
Non-fictie
Engels | 32 pagina's | Raintree, London | 2009
Gedrukt boek