Zoekresultaten
Resultaat 1 - 9 (van 9)
John Farndon | Rob Beattie Zo werkt het werkt zo
Waar komt gas vandaan? Hoe werkt het aanraakscherm van je smartphone? Lees over de techniek die achter zo'n 25 alledaagse apparaten zit. Met paginagrote stripachtige kleurenillustraties en vier uitvouwbare pagina's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 80 pagina's | Uitgeverij Memphis Belle, [Amsterdam] | 2014
Gedrukt boek
Françoise de Guibert Hoe wordt het gemaakt?
101 reuzeleuke kindervragen eenvoudig uitgelegd
Hoe worden dingen, die je iedere dag gebruikt of tegenkomt gemaakt? 238 vragen op het gebied van eten, kleding, energie, transport enz. worden in het kort beantwoord. Met grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 144 pagina's | Deltas, Aartselaar, [Oosterhout] | 2014
Gedrukt boek
Richard Spilsbury Van boerderij naar tafel
Welke reis leggen levensmiddelen af voordat ze in de winkels liggen? Ingegaan wordt op de productie en het transport. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 32 pagina's | Ars Scribendi, Etten-Leur | 2010
Gedrukt boek
Buffy Silverman Volg je eten
Waar komt je pizza vandaan? Tijdens een reis rond de wereld gaan we op zoek naar ingrediënten als tarwe, tomaten, conserven, kaas, mozzarella en salami. Met bijbehorende geografische kaarten en grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeilijke lezers.
Non-fictie
Nederlands | 32 pagina's | Biblion Uitgeverij, Leidschendam | 2008
Gedrukt boek
Clint Twist Chocolade maken
Voorzien van veel foto's in kleur wordt verteld welke technieken wetenschappers gebruiken om voedingsmiddelen te verbeteren of te vervangen. Vanaf ca. 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 32 pagina's | Biblion Uitgeverij, Leidschendam | 2006
Gedrukt boek
Chris van Tulleken De voedselfuik
waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?
Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.
Non-fictie
Nederlands | 347 pagina's (ePub2, 4,2 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023
E-book
Huib Stam Suiker, het zoete vergif
alles wat je moet weten over suiker
Alles wat je moet weten over suiker Het begint door te dringen dat de alledaagse voeding vol zit met suiker en dat het goed voor de gezondheid is om te minderen. In het bijzonder voor kinderen, die gek zijn op zoetigheid, en voor ouderen, die suiker niet goed meer verwerken. De feiten stapelen zich op: suiker is een dikmaker en een ziekteverwekker. En we hebben het helemaal niet nodig. In veel landen wordt hardop gezegd dat de consumptie van suiker minstens gehalveerd moet worden. Maar in Nederland...
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's (ePub2, 0,8 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
David A. Kessler Laat je niet volvreten
hoe de voedselindustrie schade toebrengt aan onze gezondheid
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je neemt je voor om één handje chips te eten en tien minuten later zit je met een lege familiezak in je handen. Je voelt je slecht en opgeblazen, en na drie happen was het al niet eens meer lekker. Wat is dat voor raar soort verslaving? Kessler gaat laboratoria langs en spreekt talloze mensen die allemaal op zoek zijn naar de gouden formule voor de samenstelling van ons voedsel; de formule die erop gericht is ons te laten dóóreten zonder dat we ons voller...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 0,4 MB | Atlas Contact, Amsterdam | 2011
E-book
Françoise de Guibert Mon premier Larousse des comment c'est fait?
Hoe worden dingen, die je iedere dag gebruikt of tegenkomt gemaakt? 244 vragen op het gebied van eten, kleding, energie, transport enz. worden in het kort beantwoord. Met grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Non-fictie
Frans | 151 pagina's | Larousse jeunesse, Paris | 2021
Gedrukt boek