Zoekresultaten
Resultaat 341 - 360 (van 420)
Erik van Loo Soepen
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Essentieel bij het maken van bouillon is dat je begint met koud water en de bouillon niet laat koken. Dan komen de smaakstoffen en vrij. Bouillon is op smaak gebracht water. Dat is de basis voor de gerechten in dit boek: familierecepten van het Limburgse land en signatuurgerechten uit de keuken van restaurant Parkheuvel. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 148 pagina's (ePub3, 76 MB) | Overamstel Uitgevers, Amsterdam | 2015
E-book
Bart van Olphen Het Nederlands viskookboek
verantwoord lekkerbekken met vis van dichtbij en stoere vissersverhalen
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Bart van Olphen vertelt het verhaal achter lekkere en verantwoord gevangen Nederlandse vis. Hij vist met zeebaarsvissers op de Noordzee, kookt mosselen in Oosterscheldewater, maakt garnalensoep op het Wad, organiseert een eetfeest in de oesterputten van Yerseke, rookt IJsselmeerbrasem in Hindeloopen en duikt met chef-kok Alain Caron de keuken in voor zijn beroemde tong met twee sauzen. Het Nederlands viskookboek biedt een totaalbeleving van...
Non-fictie
Nederlands | 321 pagina's (ePub3, 154 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Julius Jaspers Simple smart cooking
smaken van toen in een nieuw jasje
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. In dit boek zet Julius Jaspers zeventien basisproducten in de schijnwerpers: aardappel, aardbeien, appel, aubergine, chocolade, citroen, eieren, granen en peulvruchten, kip, knollen en wortels, pasta, rund en kalf, schaal- en schelpdieren, uien, varken, vis en zuivel. Met elk product maakt Julius tien recepten: vijf 'echte' recepten die stap voor stap worden uitgewerkt en vijf 'lekker maken' die neerkomen op korte ideeën ter inspiratie en...
Non-fictie
Nederlands | 356 pagina's (ePub3, 33 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Erik Dijkstra Hoe sterk is de eenzame schaatser
op zoek naar het mysterie Hans van Helden
Biografie van Nederlands schaatskampioen Hans van Helden (1948-).
Non-fictie
Nederlands | 164 pagina's (ePub2, 0,6 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Erik van Loo | Nicole Willemse Sauzen
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Ik houd van saus. Maar een gerecht mag er niet in baden. Saus is een smaakverrijker, en daarmee ondergeschikt aan het hoofdingrediënt. Een goede saus geeft het gerecht iets extra's, het maakt het gerecht nog smaakvoller. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 177 pagina's (ePub3, 60 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2015
E-book
Pascalle Bonnier Nootje
70 notenrecepten van amandelpasta tot pistacheijs
Noten zijn gezond, lekker en veelzijdig. Maar wat kán er eigenlijk allemaal mee? In 70 heerlijke, gezonde, eenvoudige, verrassende en veelzijdige notenrecepten laten Pascalle Bonier en Mathijs Kok zien dat er met noten van alles mogelijk is. Van amanderlpasta tot kastanjesoep en van walnotenhummus tot hazelnootparfait. Noten zijn er voor elk moment van de dag! Pascalle Bonnier en Mathijs Kok schreven samen het populaire kookboek Havermoutje en lieten overtuigend zien dat havermout niet alleen 's...
Non-fictie
Nederlands | 232 pagina's (ePub3, 38 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Olga Zuiderhoek Ongezouten Zuiderhoek
koken zonder zout
Op een dag kreeg Olga s vriend van zijn arts het dringende advies voortaan zoutarm te eten. Olga stond geschrokken voor het fornuis. Beiden waren liefhebbers van pittig en zout. Wat nu? Natuurlijk, Olga leerde met dit nieuwe regime te koken, maar bleef zich een beginner voelen. Omdat zij van steeds meer mensen om zich heen hoorde dat ook zij de zoutpot moesten laten staan, besloot ze samen met Ingrid Harms dit boek te maken, op smaak gebracht met tekeningen van Peter van Straaten. Naast de beginnersrecepten...
Non-fictie
Nederlands | 142 pagina's (ePub2, 25 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2014
E-book
Amber Albarda Gezond bakken
slimme zoete en hartige bakrecepten; heerlijk voor het hele gezin
Bakboek van Amber Albarda In navolging van haar twee eerdere kookboeken komt Amber ditmaal met een receptenboek vol heerlijke baksels: Gezonder bakken. Zoete en hartige lekkernijen waar het hele gezin van kan genieten, zonder suiker, tarwe of koemelk en vrijwel zonder gluten. Denk aan kaaskoekjes, een feestelijke chocoladetaart, maar ook bananenbrood of aardbeienscones: Amber presenteert de snoeperijen met haar bekende flair. En passant noemt ze bij elk recept de voordelen van specifieke ingrediënten....
Non-fictie
Nederlands | 157 pagina's (ePub, 35 MB) | Unieboek | Het Spectrum, Houten | 2014
E-book
Kosmos Uitgevers Gezonde & snelle snacks
Dit ebook is niet geschikt voor zwart-wit e-readers. Kook ook Gezonde snacks is een kookboek met meer dan zestig recepten om snel en gezond te koken. Geen tijd of zin om te koken? Maar toch gezond eten? In Kook ook Gezonde snacks vind je de oplossing! Er zijn snelle maaltijden voor bij de tv, tussendoortjes voor in de pauze en snacks voor kinderfeestjes of andere party’s. Makkelijk kookboek voor de lekkere trek. Kookboek vol gezonde snacks en eenbordsmaaltijden Kookook gezonde snacks staat vol makkelijke...
Non-fictie
Nederlands | 206 pagina's (ePub3, 24 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2014
E-book
Susan Herrmann Loomis Rue Tatin
wonen en koken in een Frans stadje
De Amerikaanse studente Susan arriveerde in Parijs met een koffer en een droom om kok te worden. Ze volgde de befaamde opleiding aan de Varenne Ecole de Cuisine en dompelde zich onder in de Franse keuken en cultuur. Verliefd op het Franse leven besloot ze een vervallen huis op te knappen in Louviers, een van de schilderachtigste stadjes van Normandië. Susan neemt in haar memoires de lezer mee naar een wereld waar tradities en vriendschappen worden gekoesterd, en waar eten een centrale plaats inneemt....
Non-fictie
Nederlands | 229 pagina's (ePub2, 1,2 MB) | NBC - Orlando, Amsterdam | 2014
E-book
Johannes van Dam Het krokettenboek
Geschiedenis van de kroket vooral als Nederlands cultuurfenomeen, met een basisrecept en een verzameling van recepten uit oude en nieuwe kookboeken voor allerlei soorten kroketten, ook zoete.
Non-fictie
Nederlands | 143 pagina's (ePub2, 25 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2014
E-book
Edwin Florès Het grote wildplukboek
eten uit de natuur
`Het groeit, bloeit en je kunt het eten. Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het donkere bos naar de zilte kust en behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen. En als na afloop je mand of tas gevuld is met bessen, noten of bloemen,...
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's (ePub, 14 MB) | Bertram + de Leeuw Uitgevers, Amsterdam | 2014
E-book
Hans van der Beek | Ralph Moorman Hans halveert
Hans van der Beek een dikke, kettingrokende, bewegingsloze mid-veertiger met een grote dorst bovendien gaat helemaal op de gezonde toer. Gezondheidscoach Ralph Moorman neemt hem aan het handje naar een gezond en wat langer leven. Hans vertelt over de geschiedenis van zijn buik en zijn worsteling gezond te leven, en Ralph grijpt voortdurend in met tips en vriendelijke, soms ook strenge woorden. Dit dieetboek-light is gebaseerd op de populaire column in Het Parool, en gaat verder met tips, recepten...
Non-fictie
Nederlands | 161 pagina's (ePub2, 43 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2014
E-book
Rens Kroes Powerfood
pure recepten van Rens Kroes voor een happy & healthy lifestyle
Praktisch receptenboek van Rens Kroes In Powerfood presenteert Rens haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle. Zoals de talloze lezers van haar columns en blogs wel weten, staat bij Rens Kroes het genieten van het leven centraal. Een avondje feesten of een lekker stuk taart maakt je happy en is dus bijna een must! Zeker als je zelf een gezonde variant hebt gebakken. Gezond verwennen Verwen jezelf met de juiste voeding! In Powerfood vind je deze...
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's (ePub2, 75 MB) | Van Holkema & Warendorf, Houten | 2014
E-book
Carola van Bemmelen 100% suikervrij basiskookboek
100% suikervrije recepten 100% suikervrij basiskookboek is hét praktische antwoord op de vraag van de vele duizenden Sugarchallengedeelnemers naar eenvoudige, suikervrije recepten. Het bereiken en behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel staat centraal. Het boek bevat meer dan 80 heerlijke, eenvoudige en betaalbare recepten, gemaakt met ingrediënten uit de supermarkt. De recepten zijn geschikt voor het hele gezin en zijn zowel tijdens als na de Sugarchallenge te gebruiken, maar ook los van...
Non-fictie
Nederlands | 136 pagina's (ePub, 11 MB) | Van Holkema & Warendorf, Houten | 2014
E-book
Puck Kerkhoven Het nieuwe kliekjesboek
Wat doe je met oud brood of een halve pan overgebleven rijst? Dat ene kippenboutje, of dat korstje kaas? In de vuilnisbak? Met deze heerlijke recepten maak je altijd iets lekkers! Veel wereldberoemde klassiekers zijn voortgekomen uit de kliekjeskeuken, bijvoorbeeld Spaanse paella, caesar salad, ravioli, Ierse clam chowder, Indiase curry en nasi goreng. Met Het nieuwe kliekjesboek kan ook jij je restjes omtoveren in culinaire toppers. Daarnaast vind je informatie over de zin en onzin van tenminste...
Non-fictie
Nederlands | 178 pagina's (ePub2, 6,7 MB) | Xander, Amsterdam | 2014
E-book
Amber Albarda Gezond trakteren
Maak zelf 'gezonde' traktaties als een fruitrups, bananenlolly's of chocoladetaart. In plaats van suiker worden o.a. vijgen en ahornsiroop gebruikt. Ook wordt veel kokos gebruikt. Met kleurenfoto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 4 t/m 11 jaar.
Non-fictie
Nederlands | ePub, 22 MB | Spectrum, Houten | 2014
E-book
J.C. Seidell | Jutka Halberstadt Het voedsellabyrint
een weg uit het doolhof van eetadviezen en -trends
Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar de redenen waarom mensen ziek of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt. Eetadvies...
Non-fictie
Nederlands | 144 pagina's (ePub2, 0,5 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2014
E-book
Henny de Lint De natuurlijke gezondheidswijzer
praktische voedingsadviezen om gezond te blijven
Gezonde voeding is letterlijk van levensbelang. Steeds meer mensen zijn zich daarvan bewust en zoeken informatie over dit onderwerp. In De natuurlijke gezondheidswijzer geeft diëtiste en natuurvoedingsdeskundige Henny de Lint een antwoord op alle mogelijke vragen. In welke voedingsmiddelen zitten welke vitamines en mineralen? Zijn vitaminepreparaten nodig? Is vegetarische voeding voldoende? Het eer te hoofdstuk gaat in op de voedingsstoffen die iedereen nodig hebben en hoe we die uit ons voedsel...
Non-fictie
Nederlands | 165 pagina's (ePub2, 0,4 MB) | De Kern, Utrecht | 2014
E-book
Anne Marie Reuzenaar Natuurlijk!
elke dag écht eten
Dit ebook is NIET geschikt voor zwart-wit e-readerNatuurlijk! Elke dag echt eten - Anne Marie Reuzenaar In Natuurlijk! Elke dag echt eten, het nieuwe kookboek van Anne Marie Reuzenaar, laat ze zien wat gezond en écht eten is: vers, zelfgemaakt en liefst zonder suiker of kunstmatige toevoegingen. Het boek bevat meer dan 100 recepten vol superfood en behandelt feiten en fabels over voeding. Heerlijke, gezonde recepten. Dit kookboek staat vol heerlijke recepten voor een voedzaam ontbijt, een koolhydraatarme...
Non-fictie
Nederlands | 466 pagina's (ePub3, 17 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2014
E-book