Zoekresultaten
Resultaat 241 - 260 (van 560)
London Loy Mijn recepten
van appeltaart tot saotosoep
Mijn recepten - Van appeltaart tot saotosoep van chef-kok London Loy (1974) zindert van de liefde voor koken en eten. Met oog voor traditie en trots als hoofdingrediënt creëert London recepten waarbij Surinaamse smaken en ingrediënten de boventoon voeren - maar dan wel the London way. Denk aan bakkeljauwbrandade, scotchbonnetpesto en wentelteefjes met bakbanaan. Natuurlijk ontbreken ook de eerste hulp en de ongeëvenaarde saotosoep van zijn moeder niet. Kortom: recepten met een ziel, om met zo...
Non-fictie
Nederlands | 244 pagina's (ePub3, 18 MB) | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Jaline Vandromme Pastry Crush
gebak én dessertvariaties op mijn favoriete klassiekers
Millefeuille, Baba au Rhum, Saint Honoré, Paris Brest, Forêt Noire, gebakjes die je over de hele wereld kunt eten. Het zijn de zogenaamde klassiekers van de patisserie. Winnares Jaline Vandromme van Bake Off Vlaanderen laat zien hoe deze klassiekers haar geïnspireerd hebben. 'Daarom heb ik van mijn favoriete gebak twee varianten gemaakt: een eigen versie, revisité, en een dessertje geïnspireerd op hetzelfde gebak. Vervang wat je zelf niet zo lekker vindt of wat je niet in huis hebt door iets...
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Carrera Culinair, Amsterdam | 2020
E-book
Marijke Berkenpas | Liesbeth Smit | Gaby Herweijer | Jolien Klamer Eet als een expert
met meer dan 150 makkelijke recepten
Eet als een expert is het superhandige, inspirerende handboek van de experts van I'm a foodie. Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit scheiden de zin en onzin van voedselhypes van elkaar. Ze leggen uit welke voeding gezond is en waarom. Met lekkere ideeën voor ontbijt tot diner en handige weekschema's. I'm a foodie maakt wetenschap lekker! I'm a foodie is hét online platform over voeding. Een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers analyseert alle...
Non-fictie
Nederlands | 177 pagina's (ePub3, 18 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Meike Schaling Kleine taartjes
Kleine taartjes van Petit Gâteau: voor alle bakkers
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Elise Gruppen | Nina de Bruijn Ovenbijbel
makkelijke ovengerechten, van aardappelgratin tot zalm-spinazierol
Van ovenschotels en zoete klassiekers tot gezonde baksels en recepten voor stoomovens: in de Ovenbijbel laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je allemaal uit je oven kan halen. Ze blijven hun keukenfilosofie trouw en maken het dus nooit onnodig ingewikkeld en laten je nooit de hele dag in de koeken staan. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 592 pagina's (ePub3, 41 MB) | Carrera Culinair, Amsterdam | 2020
E-book
Julius Jaspers Het complete BBQ boek
Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Denk aan marinades, rubs, snacks, sauzen en zuurgoed en natuurlijk iets zoets van de BBQ toe. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 50 MB | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Lisette Kreischer | Marcel Schuttelaar Groente uit zee
recepten en informatie over zeewier en algen
Groente uit zee is het nieuwe kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het is het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken, met 50 heerlijke en verrassende recepten. Van de maker van de Dutch Weed Burger. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub2 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Servaas Bingé De lijst
eet jezelf gezond(er)
Handleiding waarin ongezonde voeding eerst uit het eetpatroon wordt geweerd, om daarna een gezond voedingspatroon op te bouwen. Doel: de ontstekingsgraad in het lichaam verminderen waardoor je je energieker voelt.
Non-fictie
Nederlands | ePub2 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Nigella Lawson Koken, eten, leven
ingrediënten, recepten en verhalen
‘Koken, eten, leven’ is het nieuwste boek van Nigella Lawson. Lawson geniet een sterrenstatus als schrijfster en televisiepersoonlijkheid. Van haar hand verschenen onder meer de bakbijbel ‘Nigella bakt’, bestsellers als ‘Nigellisima’, ‘Voor altijd zomer’, ‘Simply Nigella’ en ‘Bij mij aan tafel’. ‘Eten is voor mij een constant genoegen: ik vind het heerlijk er gretig en diep over na te denken, ervan te leren; het biedt troost, inspiratie, betekenis en schoonheid, het voedt me en geeft mijn leven structuur....
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Atlas Contact, Amsterdam | 2020
E-book
Maureen Tan | Jonah Freud De bijbel van de Indonesische keuken
van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang
Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de Kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 723 pagina's (ePub3, 40 MB) | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Janneke Vreugdenhil De bijbel van de Nederlandse keuken
van zeeuwse bolus tot polderkreeftjessoep en van knolselderijsteak tot hachee
Van Zeeuwse bolus tot polderkreeftensoep en van knolselderijsteak tot hachee: in De bijbel van de Nederlandse keuken neemt journalist, schrijver en kookboekauteur Janneke Vreugdenhil je mee op culinaire reis door Nederland. Met naast het ultieme recept voor boerenkoolstamppot met alles dr'op en dr'an onder meer een tussenstop in Oisterwijk voor de worstenbroodjes van Robèrt en een welverdiende pauze in Amsterdam voor een gevulde koek van Holtkamp. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 748 pagina's (ePub3, 30 MB) | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Joël Goudsmit Reboot je gezondheid in 24 uur
verander je dagelijkse gewoontes, van opstaan tot slapengaan
Met Reboot je gezondheid in 24 uur ligt voor iedereen een gezonder leven binnen handbereik! Heb jij je weleens afgevraagd wat er nu echt op je bord ligt als je 's ochtends je ontbijtje eet? En of je ontbijten kunt overslaan? Sta je weleens stil bij de ingrediënten van jouw favoriete tandpasta of douchegel? En of het wel nodig en gezond is om je lichaam iedere dag een flinke schrobbeurt te geven of van lichaamshaar te ontdoen? Hoe slecht is het om de hele dag binnen met kunstlicht zittend je werk...
Non-fictie
Nederlands | 378 pagina's (ePub3, 2,9 MB) | Sapje V.O.F., Amsterdam | 2020
E-book
Colette Dike De nieuwe winterkeuken
Dag frisse salade, hallo warme winterkeuken! De nieuwe winterkeuken is de Keukenheld voor koude tijden. Want zodra de eerste kou in de lucht is, duikt iedereen en masse achter het fornuis. Eindelijk weer die lekker stevige soep, geurende stoof, dat makkelijke ovengerecht of een goedgevulde pasta. De nieuwe winterkeuken is wel anno 2020 uiteraard: dus met groenten in de hoofdrol en 100% Insta-worthy dankzij de geweldig lekkere én mooie recepten van Colette Dike’s Fooddeco. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Jos Timmer | Wim de Beer | Anna Lambert Restaurant De Kas
van het land op het bord
Restaurant De Kas is een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld en beroemd tot ver buiten Amsterdam. In hun eerste boek, Restaurant De Kas – Van het land op het bord krijg je een kijkje achter de schermen. Sinds 2017 serveren chefs Jos Timmer en Wim de Beer dagelijks al het moois wat hun kassen in Amsterdam en hun tuin in de Beemster te bieden hebben. Kijk mee in de keuken van Restaurant De Kas en laat je thuis inspireren door meer dan 80 recepten waarin groente de hoofdrol speelt....
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Louise De Brabandere Easy dinners
snelle en smakelijke recepten voor gewone weekavonden
Dit boek helpt met de dagelijkse 'wat gaan we eten-struggle'. Veel mensen ontzien het zich om vers te koken tijdens de week. Maar koken kan ook heel snel en efficiënt gaan, zonder aan smaak in te boeten. Met deze recepten wil Louise dan ook mensen inspireren met recepten en tips die goesting geven om toch de (kleine) moeite te doen om vers te koken in plaats van Deliveroo te bestellen of pizza uit de diepvries te toveren. Want koken tijdens de week hoeft helemaal niet gecompliceerd te zijn of lang...
Non-fictie
Nederlands | 296 pagina's (ePub3, 35 MB) | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Paskal Jakobsen | Edwin Vinke Ruige kost
Paskal en Edwin jammen in de keuken
Keukenvrienden en levensgenieters Paskal en Edwin delen in Ruige kost hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken. De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun reizen en hun liefde voor Zeeland. Hun ingrediëntenlijst: 1 dosis gezond verstand; 1 keuken met goed materiaal; 1 dosis rust en geduld; 1 hulpje voor de afwas; 1 goed glas wijn (of 2, of 3...); 1 box met goede muziek;...
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Mari Maris A la minute
simpele groentegerechten, ook voor als je weinig tijd hebt
In Mari's A la minute vind je makkelijke en gezonde gerechten voor iedere dag van het jaar. Van asperge-rabarbercrêpes tot paddenstoelensalade en van pastinaakkoek tot kruidige rodekooltaart. Bij ieder recept vind je variatietips, voor wanneer je bijvoorbeeld veganistisch eet. Of simpelweg gewoon zin hebt het precies even anders te doen of het jezelf nóg gemakkelijker wilt maken. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 303 pagina's (ePub3, 45 MB) | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Freddy Tratlehner Lekker Fred in het land
Lekker Fred staarde naar de horizon en dacht: wat zou erachter verscholen liggen? Hij nam een hap van zijn haring, maakte rechtsomkeer en liep naar Friesland. Wat nou horizon, dacht hij bij ze eigen. Die knoflooklanden zoeken het maar uit met hun 'eetcultuur'. Lekker Fred in het Land kijkt niet verder dan de grens en neemt u mee op ontdekkingsreis in eigen provincie. Freddy beklimt 's-Neerlands hoogste bergen, trotseert onze woeste zeeën en daalt af in de druipsteengrotten van onze culinaire geschiedenis....
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 17 MB | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Hanneke van Veghel Dieet voor een betere planeet
In Dieet voor een betere planeet leert activist, voedselblogger en landbouwdeskundige Hanneke van Veghel je aan de hand van praktische tips, slimme oplossingen en concrete do's en dont's je keuzes te maken die wel degelijk het verschil maken - of je nu in de Albert Heijn, de biologische supermarkt of op het erf bij een biodynamische boer staat. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,3 MB | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book
Lise Weuts Kijk ik kook
kookboek voor mensen met een verstandelijke beperking
Recepten van 25 gerechten als een omelet, ontbijtje en een milkshake worden stapsgewijs uitgelegd. Grote uitgave met kleurenfoto's van alle handelingen. Voor jongeren met een verstandelijke handicap vanaf ca. 12 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 175 pagina's | Lannoo, Tielt | 2013
Gedrukt boek