Boekentips Kinderboekenweek op Boekstart.nl

Gepubliceerd op: 2 oktober 2018 09:29

Deze maand op boekstart.nl: vier nieuwe tips voor boeken over vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek die vanavond officieel begint met het Kinderboekenbal en de bekendmaking van de Gouden Griffel. De Kinderboekenweek met als motto 'Kom erbij!' duurt tot en met 14 oktober.

Voor de kleinsten is er het speciale prentenboekje Kom erbij van Milja Praagman. Het is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

In de Kinderboekenweek is er rond het thema vriendschap veel te doen:

Activiteiten in de Bibliotheek en boekhandel
Bibliotheken en (kinder)boekwinkels organiseren tal van leuke evenementen: er komen auteurs voorlezen of signeren of je kunt voorstellingen bijwonen.

Uitgelezen boeken? Kinderboekenruil!
Hoofdsponsor NS sluit dit jaar voor de vierde keer de Kinderboekenweek af met de NS Kinderboekenruil. Zij organiseren dit op zondag 14 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur op station Utrecht Centraal en Den Haag Centraal. Om het boekenfeest compleet te maken, lezen er die dag kinderboekenschrijvers en conducteurs voor in een mini-voorleescoupé.

Meet & greet Milja Praagman!
Milja Praagman, de maker van het speciale prentenboekje voor de Kinderboekenweek, is ook op de NS Kinderboekenruil te vinden. Zij reist tijdens de Kinderboekenweek door het land. Kijk hier welke boekhandels en bibliotheken zij bezoekt voor interviews, presentaties en signeersessies.

De Voorleesgids
Op zoek naar boeken rond het thema vriendschap? De Voorleesgids (0-6 jaar) biedt een overzicht van de leukste boeken.
Plus (boeken)tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. In oktober verkrijgbaar in de boekhandel.

Meer informatie is te vinden op de website van de Kinderboekenweek.
Op boekstart.nl vind je de Kinderboekenweektips voor baby, dreumes, peuter en kleuter.