Zoekresultaten
Resultaat 401 - 420 (van 1190)
Piet Devriendt Mosselen
Verzameling van meer dan zestig recepten met mosselen in de hoofdrol.
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 18 MB | Carrera culinair, Amsterdam | 2022
E-book
Mark Kurlansky Zo zit het met zout
Prentvertelling, waarin informatie wordt gegeven over de geschiedenis, de betekenis, de winning van en de handel in zout. Met kaartjes en veel, ook paginagrote, waterverfillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 48 pagina's | Gottmer, Haarlem | 2007
Gedrukt boek
J.W. Brouwer Het volkomen stookboek
handboek over het stoken van alcohol
Zelf alcohol stoken? Zo moeilijk is dat niet als je deze praktische handleiding van prof. J.W. Brouwer erbij neemt. Hij legt uit hoe je alcohol kan laten ontstaan door gisting - van bijvoorbeeld fruit - en hoe je die alcohol vervolgens destilleert en op smaak brengt met kruiden of vruchten. Kostbare apparatuur is niet nodig want Het volkomen stookboek toont ook hoe je zelf met eenvoudige materialen een destilleerketel bouwt. Voor wie eenmaal de smaak van het destilleren te pakken heeft, bevat dit...
Non-fictie
Nederlands | 144 pagina's (ePub2, 1,8 MB) | Bas Lubberhuizen, Amsterdam | 2014
E-book
Bart Hoffman Lotus
van vuilnisman tot sterrenchef
Hij zat aan de drugs, had torenhoge schulden en werkte een tijd lang als vuilnisman. Maar Jermain de Rozario vond uiteindelijk troost en zingeving in de keuken. Twee jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende, haalde hij een Michelinster binnen. De jongen die zich lange tijd een loser voelde, staat plots vol in de schijnwerpers. Hoewel hij ogenschijnlijk in een wereld vol glitter en glamour terecht is gekomen, voelt hij dagelijks de immense druk om op topniveau te presteren. In Lotus vertelt de...
Non-fictie
Nederlands | 188 pagina's (ePub2, 4 MB) | Inside, [Amsterdam] | 2021
E-book
Julius Jaspers BBQ recepten voor op een kamado
In dit boek staan meer dan 100 BBQ-recepten voor op een kamado. Een kamado is een keramische BBQ met deksel. Hierdoor werkt het als een oven en kun je er de temperatuur perfect mee regelen. Een kamado is geschikt voor slowcooking en om te grillen, bakken en stomen. Julius neemt je aan de hand en leert je alle technieken en de lekkerste gerechten maken! Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Carrera Culinair, Amsterdam | 2021
E-book
Bart van Olphen Vis van de BBQ
het ultieme handboek
De BBQ is niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen. BBQ-en is niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens heel gezellig met je familie, vrienden of zelfs de hele buurt. Toch lijkt vis een beetje achter te blijven. Vinden we het te ingewikkeld of is het gewoon nog niet zo bekend dat vis van de BBQ fantastisch smaakt? En ook schaal- en schelpdieren kun je gewoon op de BBQ gooien. Snel klaar, superlekker en ook nog eens gezond. Dit handboek geeft jou alle handvatten voor een succesvol...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 63 MB | Carrera, Amsterdam | 2024
E-book
Annabel Karmel Kinderen in de keuken
Kookboek met negentien recepten van kleine hapjes tot maaltijden; met ideeën voor een kookfeestje en veel grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 6 jaar onder begeleiding; zelfstandig vanaf ca. 8 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 47 pagina's | Baeckens Books, Mechelen, Noordwijk | 2009
Gedrukt boek
Vivian den Hollander Wie kookt er mee?
Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zoete en hartige gerechten kunt maken die passen bij de herfst, bij de feesten in december en bij de winter. Met veel tekeningen in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 31 pagina's | Van Holkema & Warendorf, Houten | 2006
Gedrukt boek
Jacques Bertens Bierbrouwen voor dummies
In 'Bierbrouwen voor Dummies' leer je de eerste stappen van het bierbrouwen. Eerst lees je hoe je kunt brouwen met een bierkit. Daarna kun je naar het echte werk: brouwen met mout. Je krijgt uitleg over de grondstoffen en de apparatuur waarmee bier wordt gebrouwen en je leest alles wat je moet weten over het brouwproces. Natuurlijk zijn er ook recepten voor je eerste brouwsels met mout. En mocht het even misgaan, dan word je met duidelijke instructies weer op de goede weg gezet! Jacques Bertens brouwt...
Non-fictie
Nederlands | 182 pagina's (ePub2, 1,6 MB) | Voor Dummies, Amersfoort | 2018
E-book
Vivian Reijs Help, ik val niet af!
Fix je hormoonbalans en verlies blijvend gewicht
Help, ik val niet af! Hoeveel vrouwen roepen dit niet? Hormoonexpert Vivian Reijs komt je met dit boek te hulp. Met de VIV-methode gaat afvallen je wél lukken. Ontdek hoe hormonen ervoor kunnen zorgen dat je niet afvalt, en krijg weer grip op je gewicht. Want als je gezond en in balans bent, dan gaat afvallen vanzelf. Met veel informatie en de stap-voor-stap VIV-methode.Kijk voor extra content bij dit audioboek op vivonline.nl/audioboek/. ‘Door Vivians adviezen op te volgen, voel je je niet alleen...
Nederlands | 4 uur 58 minuten (429 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021
Luisterboek (digitaal)
Jenny Colgan De kleine bakkerij aan het strand
In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met...
Nederlands | 10 uur 37 minuten (612 MB) | LS Amsterdam, Amsterdam | 2019
Luisterboek (digitaal)
Charlotte Jacobi Op zoek naar geluk
De historische roman Op zoek naar geluk, het tweede deel in de Patisserie-serie van Charlotte Jacobi speelt zich af in het Straatsburg van vlak na de Eerste Wereldoorlog. De meesten mensen denken even niet aan zoetigheid of andere lekkernijen. De families Picard en Tritschler - ooit aartsvijanden - hebben dit in hun patisserie ook opgemerkt. Ondanks deze tegenslag is patisserietalent Ruth vastbesloten om de familiebakkerij, samen met taartenkoningin tante Ida, een nieuwe impuls te geven. Dan keert...
Nederlands | 11 uur 54 minuten (685 MB) | Xander, Haarlem | 2023
Luisterboek (digitaal)
Julius Jaspers Kampeerkoken
65 recepten voor in en om de caravan, tent, boot of camper
Juist als je op vakantie bent, weg met de caravan, camper, tent of boot, wil je lekker eten. Maar hoe doe je dat met beperkte ruimte en middelen? Julius Jaspers laat zien dat het niet veel tijd hoef te kosten en dat je niet veel nodig hebt om de lekkerste gerechten te maken. Van makkelijke salades en soepen tot een smaakvolle lunch en overheerlijke maaltijden! Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 261 pagina's (ePub3, 24 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2023
E-book
Welmoed Bezoen Saladebijbel
heerlijke salades voor iedere dag, elke gelegenheid en alle seizoenen
Recepten voor meer dan tweehonderddertig verschillende salades. De gerechten zijn in de basis vegetarisch en kunnen worden aangevuld met vlees, vis en schaal- of schelpdieren. Met kleurenfoto’s.
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 33 MB | Carrera culinair, Amsterdam | 2023
E-book
Nanneke Schreurs Fit Fab 40
In 10 stappen de fitste versie van jezelf na je 40e
Met Nanneke Schreurs’ 'Fit Fab 40' word je de fitste versie van jezelf! Na je veertigste verandert je lichaam: de kilo’s komen er gemakkelijker aan, maar afvallen gaat niet meer zo eenvoudig. Dit boek leert je hoe je ook na je veertigste in 10 stappen met de juiste aanpassingen in voeding, training en leefstijl fit en slank door het leven kunt gaan. Vol met praktische tips, oefeningen en lekkere, makkelijke én snelle recepten. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Nederlands | 4 uur 31 minuten (260 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2022
Luisterboek (digitaal)
Charlotte Jacobi De patisserie
Twee families, een onmogelijke liefde en een gevaarlijk geheim
De historische roman De patisserie, het eerste deel in de gelijknamige serie van Charlotte Jacobi, is een romantische familiesaga die zich afspeelt aan het einde van de negentiende eeuw. Als de negentienjarige Ida Tritschler met haar familie naar de Elzas verhuist, kan ze niet wachten om haar nieuwe stad te ontdekken. In Straatsburg openen de Tritschlers hun droompatisserie, op een steenworp afstand van wat hun grootste rivaal blijkt te worden: de patisserie van de familie Picard. Ida is vastbesloten...
Nederlands | 11 uur 38 minuten (669 MB) | Xander, Haarlem | 2022
Luisterboek (digitaal)
Rick Kempen Bier
Informatief boekje over de geschiedenis van bier, zijn vele soorten en allerlei wetenswaardigheden.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 3,2 MB | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2017
E-book
Ramon Brugman Desserts
Met meer dan 130 recepten staat er in Dessertbijbel voor elke lekkerbek wat wils: van klassieke desserts als tiramisu en clafoutis tot recepten met een twist van auteur Danny Jansen zoals cakefrietjes en fruitsushi. En natuurlijk desserts met chocolade, als hemelse modder, en met fruit, zoals apfelstrudel en pêche melba. Leer de basistechnieken aan de hand van de stap-voor-stapfoto's en maak handig gebruik van het aanbod aan basisrecepten. Dessertbijbel is voor zowel de beginnende kok als de gevorderde...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 15 MB | Carrera, Amsterdam | 2019
E-book
Julius Jaspers Stoofbijbel
van hachee tot hazenpeper en van lapskaus tot ossobuco
Stoofbijbel is hét naslagwerk voor de stoofliefhebber Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto's en how-to's laat Julius Jaspers zien hoe je de allerlekkerste stoofgerechten maakt. Van klassiekers als boeuf bourguignon, hazenpeper en gekonfijte eend tot verrassende nieuwe recepten als bloemkool provençale, zeebaars met Ricard en ananas met vanille en cognac toe. Meer dan 150 stoofrecepten Heldere how-to's en technieken Duidelijke stap-voor-stapfoto's Uitleg van benodigdheden...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 40 MB | Carrera, Amsterdam | 2019
E-book
Maureen Tan | Jonah Freud De bijbel van de Indonesische keuken
van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang
Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de Kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 723 pagina's (ePub3, 40 MB) | Carrera, Amsterdam | 2020
E-book