Zoekresultaten
Resultaat 381 - 400 (van 1168)
Pierre-Marie Valat De appel en ander fruit
Korte uitleg met veel gekleurde tekeningen over de groei van appels en ander fruit met pitten. Vanaf ca. 9 jaar, voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 40 pagina's | Biblion Uitgeverij, Leidschendam | 2003
Gedrukt boek
Frances Mayes Een jaar in de wereld
Geniet van de kleine dingen die het leven te bieden heeft, beschreven door niemand minder dan bestsellerauteur Frances Mayes. In ‘Een jaar in de wereld’ laat ze haar vertrouwde Toscane achter en gaat ze op reis. Twaalf hoofdstukken en twaalf locaties, van het mediterrane Spanje en Portugal, tot aan Groot-Brittannië,Turkije en Noord-Afrika. Met haar grote interesse voor lokale culturen, vertelt ze vol passie over de geschiedenis, kunst en de culinaire hoogstandjes van de regio’s die ze bezoekt. Ga...
Nederlands | 18 uur 26 minuten (804 MB) | SAGA Egmont, København | 2023
Luisterboek (digitaal)
Carla Lalli Music That sounds so good
100 recepten voor elke dag van de week
Met dit kookboek is iedere dag lekker eten nooit meer een opgave, hoe druk je het soms ook hebt. De truc is om je repertoire zo uit te breiden dat je altijd genoeg inspiratie hebt voor precies dat moment van de week: van drukke werkdagen tot aan vrije vrijdagavonden en de rest van het weekend, waarin je doorgaans meer tijd én zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 290 pagina's (ePub3, 54 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2022
E-book
Julius Jaspers Spiesjes
Spiesjes laat Julius Jaspers met 70 recepten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt voor dit onderwerp, vlees, vis, groente en alle combinaties. Hij geeft al zijn favoriete spiesjes prijs met daarbij de recepten van zijn favoriete condimenten. Masterclass Spiesjes biedt voor ieder wat wils!" data-fwclientid="9673b7ad-96f3-4588-ae57-604ab379f4c4" data-maxlength="600" data-preservehtmlbullets="0" data-allowlists="0" data-crlfsubmit="1" autocomplete="off" spellcheck="false" class="field_input_main...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 18 MB | Carrera culinair, Amsterdam | 2022
E-book
Andy Baraghani De chef die je wilt zijn
recepten om elke dag indruk te maken
Onder alle trefzekere recepten in dit langverwachte debuut vindt iedere thuiskok tientallen recepten die tot het vaste repertoire zullen gaan behoren. Met meer dan 120 prachtige foto's en 120 recepten voor snacks, eieren, salades, groenten, granen en peulvruchten, pasta, vis, vlees en desserts, biedt dit kookboek een schat aan verrassende technieken en recepten die van jou de chef maken die je wilt zijn. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 543 pagina's (ePub3, 41 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2022
E-book
Ramon Brugman Borrelbijbel
van Franse bistro tot BBQ summer en van movie night tot sunday brunch
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto's neemt Ramon Brugman je mee in de wereld van de borrelhapjes. Alle belangrijke basistechnieken komen aan bod met daarnaast handige tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. Van klassiekers en cocktails tot kaasplanken en het zelf maken van chips. De ruim 250 recepten laten je zien dat je in een handomdraai de lekkerste zelfgemaakte borrelplanken zo op tafel zet. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 739 pagina's (ePub3, 35 MB) | Carrera Culinair, Amsterdam | 2022
E-book
Muriel Sam-Sin-Hewitt Surinaamse recepten van A tot Z
'Surinaamse recepten van A tot Z' van Muriel Sam-Sin-Hewitt is een variëteit van wel 375 gerechten die de Surinaamse keuken zo aantrekkelijk maakt, zoals rijst met kouseband of bruine bonen uit de Creoolse keuken, roti en bara uit de Indiase keuken, bami en teloh uit de Indonesische keuken en witte rijst en chop soy uit de Chinese keuken. In het boek vindt de fijnproever de meest exclusieve experimenten, zowel voor de warme maaltijd als voor bij de borrel. Ook bevat het boek vegetarische recepten...
Nederlands | 250 pagina's (ePub2, 0,7 MB) | Conserve, 's-Gravenhage | 2024
E-book
Jenny Colgan Zomer in de kleine bakkerij
Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien....
Nederlands | 10 uur 45 minuten (619 MB) | Luitingh Sijthoff, Amsterdam | 2020
Luisterboek (digitaal)
Jeroen Siebelink De vegetarische slager
Ontmoet Jaap Korteweg, een boer uit het Brabantse Zevenbergen: nuchter, ambitieus en eigenwijs. Iemand die blind is voor beren op de weg, maar kansen scherp ziet. Een eenvoudige man met een niet zo eenvoudige droom: mensen plantaardig vlees laten eten. Lékker vlees; kip, gehaktballen, shoarma, rookworst – alles waar hij zelf als vleesliefhebber zo van houdt, maar dan zonder dat er een dier aan te pas komt. Schrijver en onderzoeksjournalist Jeroen Siebelink neemt de lezer mee op het onvergetelijke...
Nederlands | 10 uur 52 minuten (939 MB) | Xander, Haarlem | 2020
Luisterboek (digitaal)
Jenny Colgan Café Zon & Zee
Café Zon & Zee van Jenny Colgan is een heerlijk vertelde, geestige roman met een flinke dosis romantiek en eilandgevoel. Als je houdt van Jill Mansell of Sarah Jio is dit een boek voor jou. Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar...
Nederlands | 10 uur 14 minuten (590 MB) | Luitingh-Sijthoff, Amsterdam | 2018
Luisterboek (digitaal)
Louise Bos Kaapse raasdonders
het Annie M.G. Schmidt kookboek
De samenstelsters haalden allerlei lekkere gerechten uit de boeken van Annie M.G. Schmidt en geven daarvan de recepten, zodat je die ook eens zelf kunt maken. Met zwart-witte en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 79 pagina's | Querido, Amsterdam [etc.] | 1999
Gedrukt boek
Frances Mayes Bella Toscane
Alle Frances Mayes-fans kunnen opgelucht ademhalen, want de schrijfster van de New York Times-bestseller ‘Een huis in Toscane’ heeft nog veel meer te vertellen over het zoete leven in Italië! De renovatie van hun droomvilla gaat voorwaarts, maar niet zonder slag of stoot. Ondertussen stort Frances zich op de taal, de tuin, de wijn en ontdekt ze de mooiste dorpjes en kastelen in de regio. Ook in ‘Bella Toscane’ deelt ze de lekkerste Italiaanse recepten en brengt ze de geur van de Toscaanse keuken...
Nederlands | 11 uur 30 minuten (506 MB) | SAGA Egmont, København | 2022
Luisterboek (digitaal)
Ella Woodward Deliciously Ella
smoothies & juices
‘Smoothies & Juices’ van Ella Mills (Woodward) staat vol met eenvoudige en plantaardige ingrediënten om 30 heerlijke smoothies en juices te maken. Volwaardig gezond en voedzaam. Zo klaar en superlekker. Dit is het ideale instapboek voor liefhebbers van gezonde drankjes! En omdat niet iedereen van zuiver groene smoothies houdt, voegt Deliciously Ella ook banaan, mango en cacao toe. Met elk van deze drankjes heb je al 3 tot 4 porties groente of fruit te pakken. Voor thuis of on the go. Bron: Flaptekst,...
Non-fictie
Nederlands | 27 pagina's (ePub2, 14 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2017
E-book
Hale Amus De bijbel van de Turkse keuken
van börek tot baklava en van meze en dolma’s tot pides en pilav
Van börek tot baklava en van meze en dolmas's en pilav: in De bijbel van de Turkse keuken neemt Hale Amus je mee op reis door de diverse regionale keukens van Turkije. De geografische ligging maakt van Turkije een culinaire schatkamer. Het land wordt aan drie kanten omringd door de Egeïsche, de Zwarte en de Middellandse Zee. Deze unieke ligging, gecombineerd met de migratie van Turken uit Centraal-Azië naar Europa, heeft door de eeuwen heen de identiteit van de Turkse gastronomie gevormd. Bron:...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 41 MB | Carrera, Amsterdam | 2022
E-book
Maureen Tan Java
150 recepten uit het hart van de Indonesische archipel
In Java duikt bestsellerauteur Maureen Tan nog dieper in de Indonesische keuken. De Javaanse keuken is die van haar ouders; het is de keuken waar ze mee is opgegroeid. 'Eten is bij ons in de familie ontzettend belangrijk. Al mijn familieherinneringen zijn eraan verbonden.' De Javaanse keuken is in te delen in drie gebieden: de West-Javaanse keuken. De West-Javaanse keuken is friszuur en pittig. In MiddenJava eten ze een stuk zoeter maar ook iets minder pikant. In OostJava is de keuken juist weer...
Non-fictie
Nederlands | 535 pagina's (ePub3, 46 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2022
E-book
Noni Kooiman Switi Sranan
de rijke Surinaamse keuken
In Switi Sranan viert chef-kok en kookboekauteur Noni Kooiman in 120 recepten de culinaire rijkdom van het land van haar vader: van samosa's en bakkeljauwkroketjes tot salade van bakbanaan en roti met alles erop en eraan. En van saotosoep en snert (ja echt) tot pom, peperganache en tangy tamarindepunch. Suriname is een land met een belangrijk verhaal dat niet beter verteld kan worden dan aan de hand van eten. Naast de Inheemse bevolking bestaat de Surinaamse maatschappij voor het grootste deel uit...
Non-fictie
Nederlands | 474 pagina's (ePub3, 45 MB) | Carrera Culinair, Amsterdam | 2022
E-book
Sergiy Kabachenko Leuk en gezond eten met kinderen!
Uitgelegd wordt hoe je van boterhammen met bijvoorbeeld groenten of vruchten leuke en gezonde creaties maakt als een vlinder, spook of helikopter. Stapsgewijze uitleg van zestig variaties met kleurenfoto's. Vanaf ca. 7 jaar.
Non-fictie
Nederlands | 127 pagina's | Rebo Productions, Lisse | 2012
Gedrukt boek
Marga Degekamp De aardappel
Non-fictie
Nederlands | 20 pagina's | Wolters-Noordhoff, Groningen [etc.] | 2001
Gedrukt boek
Piet Devriendt Mosselen
Verzameling van meer dan zestig recepten met mosselen in de hoofdrol.
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 18 MB | Carrera culinair, Amsterdam | 2022
E-book
J.W. Brouwer Het volkomen stookboek
handboek over het stoken van alcohol
Zelf alcohol stoken? Zo moeilijk is dat niet als je deze praktische handleiding van prof. J.W. Brouwer erbij neemt. Hij legt uit hoe je alcohol kan laten ontstaan door gisting - van bijvoorbeeld fruit - en hoe je die alcohol vervolgens destilleert en op smaak brengt met kruiden of vruchten. Kostbare apparatuur is niet nodig want Het volkomen stookboek toont ook hoe je zelf met eenvoudige materialen een destilleerketel bouwt. Voor wie eenmaal de smaak van het destilleren te pakken heeft, bevat dit...
Non-fictie
Nederlands | 144 pagina's (ePub2, 1,8 MB) | Bas Lubberhuizen, Amsterdam | 2014
E-book