Zoekresultaten
Resultaat 301 - 320 (van 520)
Lenna Omrani Every day vegan
voor elke dag, voor elk moment en iedereen
Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen). Van Bietenravioli, Spinaziepannekoeken en Crunchy tofunuggets tot Oreo cheesecake. Met Every Day Vegan maak je elke dag moeiteloos the vegan switch en geniet je van onweerstaanbaar lekkere ontbijtjes, salades, soepen, hoofdgerechten...
Non-fictie
Nederlands | ePub3 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021
E-book
An Bogaerts Kilocomplot
slik geen onzin over eten en diëten
Beschouwingen over de westerse obsessie met eten en afslanken.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 0,6 MB | Horizon, Antwerpen | 2016
E-book
Anthony Warner De eetwijze(r)
onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd
In 'De eetwijzer' geeft Anthony Warner ('The Angry Chef') antwoord op vragen als: zijn e-nummers ongezond? Heeft detoxen zin? Wat is gezonde voeding? Te midden van alle superfoods, gluten- en suikervrije diëten en green happiness is er eindelijk een helder geluid. Op humoristische wijze scheidt wetenschapper en kok Anthony Warner feiten van fabels, ontmaskert hij leugens en onwaarheden en trekt hij ten strijde tegen zelfbenoemde voedseldeskundigen. Hoe kun je pseudowetenschap van echte wetenschap...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 0,9 MB | Omniboek, Utrecht | 2017
E-book
Kyra de Vreeze Vegan.
de favoriete recepten uit Kyra's Kitchen
‘vegan.’ van Kyra de Vreeze bevat de lekkerste recepten uit Kyra’s Kitchen, allemaal veganistisch. Plantaardig eten is hard op weg een way of life te worden, maar de kookstijl van Kyra is al vele jaren onveranderd. Ze is een ware chef-kok onder de vegans! Overheerlijk huisgemaakt en voedzaam eten. Meestal simpel, soms decadent, en altijd met pure ingrediënten, liefst van het seizoen. Uit haar keuken komen de maaltijden die in Yoga Magazine, Happinez en Elle Eten staan. Nu verschijnt Kyra’s eigen...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 29 MB | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2017
E-book
Chris van Tulleken De voedselfuik
waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen?
Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet.
Non-fictie
Nederlands | 347 pagina's (ePub2, 4,2 MB) | Ambo|Anthos, Amsterdam | 2023
E-book
Rens Kroes Powerfood
van Friesland naar New York; pure recepten van Rens Kroes; voor een happy & healthy lifestyle
Meer Powerfood: van Friesland naar New York Rens Kroes biedt opnieuw een verzameling recepten voor een happy & healthy lifestyle! Haar jeugd in Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan Rens’ wens om voedingskundige te willen worden. Het is de stad die haar eindeloos inspireert. De stad die bovendien bakermat is van vele gezondheidstrends. Het contrast...
Non-fictie
Nederlands | 63 pagina's (ePub2, 123 MB) | Spectrum, Houten | 2015
E-book
Mari Maris Groentebijbel
van aardappelpuree tot zuringsoufflé
Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is Groentebijbel het standaardwerk over groenten. Mari Maris besloot om na twintig jaar haar koksbuis aan de wilgen te hangen en groenten te gaan verbouwen. Groentebijbel is geen vegetarisch kookboek maar een standaardwerk waarin Maris haar ervaringen als kok en groenteboer bijeen heeft gebracht. Ook laat ze zien hoe de groenten groeien en weet ze over elke groentesoort interessante...
Non-fictie
Nederlands | 527 pagina's (ePub2, 15 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Joke Reijnders Koken voor dummies
In 'Koken voor Dummies' doe je alle basiskennis op die nodig is om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Anders dan de meeste kookboeken, richt dit boek zich op de beginnende kok die niet of nauwelijks kan koken. Het bevat tientallen recepten waarmee je in een oogwenk een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten, uiteraard zonder gebruik te maken van pakjes en mixen. Ook raak je bekend met verschillende termen op het gebied van kooktechnieken en gerechten en je krijgt uitgelegd welke basisuitrusting...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 5,8 MB | Voor Dummies, Amersfoort | 2018
E-book
Okakura Tenshin Het boek van de thee
Essay over de culturele waarde van de theeceremonie in al haar facetten en over oude Japanse kunstvormen, waarmee de auteur (1862-1913) probeert filosofisch een brug te bouwen tussen het oosten en het westen.
Non-fictie
Nederlands | 114 pagina's (PDF, 0,9 MB) | Olive Press, Amsterdam | 2015
E-book
Manon van Essen Pizza
Recepten voor zelfgemaakte hartige of zoete pizza’s met een groentebodem als basis.
Non-fictie
Nederlands | 160 pagina's (ePub2, 65 MB) | Spectrum, Amsterdam | 2019
E-book
Jonno Proudfoot De complete koolhydraatarme keuken
voor mensen die van goed eten houden
In ‘De complete koolhydraatarme keuken’ presenteert Jonno Proudfoot koolhydraatarme recepten waar je de rest van je leven plezier van hebt. Hij leert je alles over essentiële kooktechnieken en over smaakcombinaties uit bijna veertig wereldkeukens. Sinds de bestseller ‘Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk (De Real Meal Revolutie)’ weten we dat de in dit boek beschreven leefstijl zorgt voor een betere gezondheid in elk opzicht en voor iedereen. Nu verschijnt het vervolg, met meer dan 300 nieuwe recepten....
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 56 MB | Atlas Contact, Amsterdam | 2019
E-book
Klaartje Scheepers Van aardappel tot avocado
De eerste Allerhande verscheen in 1954. Zevenhonderdduizend exemplaren werden van deze eerste krantjes gedrukt en in een straal van een kilometer rond alle Albert Heijn-fi lialen – super-markten waren er nog niet – huis aan huis verspreid. Stel je eens voor dat je alle edities van Allerhande op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een heel lange tafel vormen, met aan het ene hoofd van de tafel een bord uit 1954, en aan de andere kant een bord van nu. Achter al die borden zitten talloze...
Non-fictie
Nederlands | ePub2 | Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam | 2021
E-book
Philippine van der Goes Jam & zuur
100 recepten voor het zelf inmaken van groente en fruit
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. In Jam & Zuur wisselen ouderwetse klassiekers en gedurfde, moderne smaakcombinaties elkaar af om de voorraadkast te vullen met diverse groente en het lekkerste fruit van het seizoen. Naast een stap-voor-stapbereiding voor jam vind je nog veel meer zoete verleidingen zoals kruidige mandarijnsiroop, mangojam met kokos en rode-uienrelish met port. Ook inleggen met zuur biedt meer mogelijkheden dan zelf atjar maken: bramenazijn, bietenchutney,...
Non-fictie
Nederlands | 224 pagina's (ePub3, 32 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2016
E-book
Shane Kluivert Vega met Shane
40 stap-voor-staprecepten voor het hele gezin
Als kookfanaat en sporter weet Shane Kluivert dat maaltijden lekker én gezond moeten zijn. In Vega met Shane deelt hij 40 vega recepten, waarmee hij je stap voor stap de lekkerste vegetarische gerechten leert maken. Want lekker en gezond, dat kan af en toe ook zeker zonder vlees of vis. Voor alle jonge chefs van Nederland en Vlaanderen, flexitariërs, sporters, papa’s en mama’s die met en voor hun kids koken: dit is jullie boek! Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 178 pagina's (ePub3, 34 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Irene Lelieveld | Monique van der Vloed Zo bakt Nederland
Oudhollandse lekkernijen voor de bewuste genieter
Recepten voor gezonde taarten, cakes, vlaaien en nog veel meer! Beleef alle lekkernijen uit de Oud Hollandse keuken opnieuw met meer dan 100 heerlijke bakrecepten met een gezonde twist. Irene Lelieveld, bekend van de Gezonde Eter boekenreeks, laat zien dat lekker en zoet ook verantwoord kan zijn. In samenwerking met Monique van der Vloed verzamelde Irene overheerlijke Oud-Hollandse recepten voor alle gelegenheden. Vier Sinterklaas met zelfgemaakte pepernoten, speculaas en chocoladeletters, of verras...
Non-fictie
Nederlands | 185 pagina's (PDF, 23 MB) | Elmar, Rijswijk ZH | 2014
E-book
Anthony Bourdain | Laurie Woolever Wereldreizen
de officiële alternatieve reisgids
Wereldreizen is een rauwe, openhartige en praktische reisgids die de lezer laat kennismaken met Bourdains favoriete plekken over de hele wereld - en dat in zijn eigen woorden. Het bevat alle belangrijke info over hoe je op die plekken terechtkomt, wat je er moet eten, waar je het beste kunt overnachten en wat je er vooral ook niet moet doen. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 865 pagina's (ePub3, 5,7 MB) | Carrera Culinair, Amsterdam | 2021
E-book
Joël Broekaert De wereldgeschiedenis in twaalf bonen
Bonen: een oeroude gewas dat op cruciale momenten de loop van de geschiedenis heeft bepaald. De Italiaanse schrijver Umberto Eco stelde zelfs dat bonen onze beschaving gered hebben. Een heel sexy reputatie hebben ze niet, toch zijn er over de bescheiden boon talloze verhalen te vertellen. Culinair schrijver en historicus Joël Broekaert dook diep in deze geschiedenissen en brengt in dit boek zijn mooiste verhalen bijeen. Bonen hebben de mens vanaf diens vroegste bestaan gevoed, bonen waren de motor...
Nederlands | 88 pagina's (ePub2, 8,2 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2023
E-book
Odette Schoonenberg A spoonful of love
Kookboek voor iedereen die (in)direct met kanker te maken heeft (gehad) A Spoonful of Love is een kookboek vol gezonde, lekkere recepten, die rekening houden met alle denkbare aspecten. Van wondjes in de mond tijdens de chemokuur, tot aansterken en het optimaliseren van belangrijke voedingsstoffen. Maar eveneens een boek om een klein moment bij weg te mogen dromen. Juist als het allemaal net even zwaar of moeilijk is Als Odette Schoonenberg in 2015 geconfronteerd wordt met maar liefst drie verschillende...
Non-fictie
Nederlands | 192 pagina's (ePub2, 64 MB) | Spectrum, Houten | 2017
E-book
Fidan Ekiz Fidan's family food
genieten van het lekkerste uit de Turkse keuken
Turks tafelen met de populairste tafeldame van DWDD! Fidan Ekiz, de charmantste programmamaker van Nederland, laat aan de hand van verhalen over haar familie zien hoe de Turkse cultuur en keuken in elkaar steekt . Uiteraard gemengd met de realiteit van de Nederlandse supermarkt en de Hollandse haast. Waar haar oma de manti nog zelf kneedde, ontdekt Fidan ingrediënten bij de plaatselijke supermarkt waardoor ze haar eigen – iets makkelijkere versie – in elkaar draait. Goed genoeg om je weer helemaal...
Non-fictie
Nederlands | 84 pagina's (ePub2, 40 MB) | Spectrum, Houten | 2017
E-book
Hiljo Hillebrand Broodbijbel
van allinson tot zuurdesembrood
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto's neemt Meester Boulanger en gepassioneerd broodbakker Hiljo Hillebrand je mee in de wereld van het brood. Alle belangrijke basistechnieken komen aan bod met daarnaast handige tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. Leer hoe je thuis de lekkerste broden uit de oven tovert. Van ambachtelijke desembroden tot krokante kaasbolletjes en van een feestelijk paasbrood tot overheerlijke hot cross buns. Ook voor de ervaren broodbakker...
Non-fictie
Nederlands | 633 pagina's (ePub3, 33 MB) | Carrera, Amsterdam | 2018
E-book