Zoekresultaten
Resultaat 261 - 280 (van 347)
Mas van Putten | Carl Lemette Soul food
Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier! - Yvette van Boven De Vrouw met de Baard (Mas van Putten en Carl Lemette) vermengde Indische roots met liefde voor koken en heeft in het kookboek Soul food de beste recepten samengebracht. Van boterzachte frikadel pan (net iets beter dan het familierecept), Caribische risottoballen, veggie pangsit met umami mushroomvulling, Miso Buttered Burgers tot miso-ijs. Kortom, het beste van het Westen en het mooiste uit het...
Non-fictie
Nederlands | 176 pagina's (ePub2, 33 MB) | Spectrum, Houten | 2017
E-book
Onno H. Kleyn Italië
mijn verhalen en recepten
Zomaar een jaar in Toscane, midden tussen de olijfbomen en de cipressen, dat is waar Onno Kleyns Italiaanse avonturen begonnen. Daar, in een piepklein middeleeuws dorp hing hij zijn klassieke-zangerslier aan de wilgen, daar koos hij voor het pad van het schrijven over eten en wijn. In dit boek mengt Onno Kleyn op zijn kenmerkend kruidige manier belevenissen met diepgravende informatie, verhaalt hij over gebruiken en achtergronden, over kooktechnieken en historie, in Toscane en de rest van de Italiaanse...
Non-fictie
Nederlands | 385 pagina's (ePub2, 3,9 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2019
E-book
Meneer Wateetons Over charcuterie
Uitgebreide handleiding voor het zelf fabriceren van fijne vleeswaren.
Non-fictie
Nederlands | 609 pagina's (ePub3, 84 MB) | Carrera, Amsterdam | 2019
E-book
Rose Bertram Chubby in shape
meal prepping guide
Gezond eten met maaltijden die je voor een aantal dagen klaarmaakt.
Non-fictie
Nederlands | 101 pagina's (ePub2, 28 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2019
E-book
Tim Noakes | Jonno Proudfoot | Sally-Ann Creed De real meal revolutie
echt eten voor een gezonder, energieker leven
In 'Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk’ leggen een professor -Noakes-, een chef-kok en een voedingsdeskundige uit hoe we weer kunnen gaan eten wat goed voor ons is: vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij. Geen voorverpakte troep maar veel groenten, vlees, vis, kaas, noten en vet. Want vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten verzadigen je hongergevoel niet - ze stimuleren het juist. Bovendien, zo laat professor Noakes zien, leiden ze tot de aanmaak van insuline. Dat is dé veroorzaker...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 60 MB | Atlas Contact, Amsterdam | 2019
E-book
Bart Van Loo Als kok in Frankrijk
literaire recepten, culinaire verhalen
Fragmenten uit vertaalde romans en/of brieven uit de Franse literatuur waarin voedsel en eten het onderwerp is; met originele recepten.
Non-fictie
Nederlands | 270 pagina's (ePub2, 2,8 MB) | Meulenhoff, Amsterdam | 2010
E-book
Christine Tobback Eet wat bij je past
Uitleg over het voorkomen en behandelen van voedselovergevoeligheden die niet altijd direct uit bloedwaarden zijn te herkennen.
Non-fictie
Nederlands | ePub, 0,7 MB | Standaard Uitgeverij, Antwerpen | 2009
E-book
Clara ten Houte de Lange Holland
De lékkerste traditionele gerechten: beroemde borrelhapjes, onvervalste Hollandse taarten, eerlijke stoofschotels, smeuïge stamppotten en toetjes die 'vroeger'al favoriet waren. In kook ook Holland is het beste van vroeger gecombineerd met het lekkerste van nu. De klassiekers zijn slanker en voorzien van spannende variaties met 'nieuwe'verkrijgbare ingrediënten. Een modern kookboek met heerlijke, herkenbare en gevarieerde gerechten! * Lekker, makkelijk én snel klaar! * Ingrediënten overal te...
Non-fictie
Nederlands | 163 pagina's (ePub2, 6,6 MB) | Inmerc, Utrecht | 2009
E-book
Peter Klosse | Theus de Kok | Peter Paul van den Breemen Werken met wild
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke technieken om wild, zowel gevogelte als gewervelden, uit te benen. Om de prachtige stukken vlees goed te bereiden wordt er aan de hand van basistechnieken duidelijk uitgelegd hoe te roken, pekelen, braden of konfijten, maar ook hoe een goede paté te maken of reestoof. De chefs van Nederlands bekendste wildrestaurant De Echoput geven hun mooiste wildgerechten prijs die door amateurkoks goed na te maken...
Non-fictie
Nederlands | 260 pagina's (ePub3, 113 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Rutger van den Broek Rutger bakt
70 heerlijke bakrecepten van de beste thuisbakker van Nederland
70 heerlijke bakrecepten van de beste thuisbakker van Nederland Rutger van den Broek Verdeeld over vijf hoofdstukken - gebak en taart, koekjes, cakes, high tea en brood - biedt Rutger Bakt 70 heerlijke recepten van de beste thuisbakker van Nederland. In een extra hoofdstuk met handige how-to's laat Rutger stap voor stap zien hoe je basisrecepten op een traditionele wijze bereidt. Bijvoorbeeld hoe je banketbakkersroom maakt, wat tempereren inhoudt en hoe je citrusschilletjes konfijt. De recepten...
Non-fictie
Nederlands | 258 pagina's (ePub3, 91 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Alain Caron | Richard van Oostenbrugge | Lars Hamer We love beef
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. In We Love Beef laten chefs Alain Caron en Richard van Oostenbrugge zien hoe veelzijdig én veelomvattend een rund is. In hun recepten gebruiken ze alles, van tong tot staart, van borst tot haas. Als je rundvlees koopt van topkwaliteit, geniet je van meer dan alleen biefstuk en burgers. We Love Beef is gelardeerd met foto's van Richard en Alain in Engeland, waar ze gepassioneerde veeboeren en slagers bezochten, door Londen scharrelden speurend...
Non-fictie
Nederlands | 169 pagina's (ePub3, 73 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2015
E-book
Pascalle Bonnier Nootje
70 notenrecepten van amandelpasta tot pistacheijs
Noten zijn gezond, lekker en veelzijdig. Maar wat kán er eigenlijk allemaal mee? In 70 heerlijke, gezonde, eenvoudige, verrassende en veelzijdige notenrecepten laten Pascalle Bonier en Mathijs Kok zien dat er met noten van alles mogelijk is. Van amanderlpasta tot kastanjesoep en van walnotenhummus tot hazelnootparfait. Noten zijn er voor elk moment van de dag! Pascalle Bonnier en Mathijs Kok schreven samen het populaire kookboek Havermoutje en lieten overtuigend zien dat havermout niet alleen 's...
Non-fictie
Nederlands | 232 pagina's (ePub3, 38 MB) | Carrera, Amsterdam | 2015
E-book
Jeanine Schreuders Oosters
Met eenvoudige ingrediënten, die overal te koop zijn, maak je met gemak gerechten uit Japan, Indonesië, Thailand, India, Vietnam en China die verrassend lekker smaken en ook gezond zijn. Blader, zoek uit en maak: het resultaat zal uitnodigen om meer te maken... Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 144 pagina's (ePub2, 6,6 MB) | Inmerc, Utrecht | 2008
E-book
Clara ten Houte de Lange Vegetarisch
In Kook ook Vegetarisch vindt u recepten, die zó lekker zijn, dat zelfs een echte vleesliefhebber overstag zal gaan. Makkelijk, snel te maken, allemaal getest én lekker: wat de foto belooft, wordt waargemaakt. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 141 pagina's (ePub2, 14 MB) | Inmerc, Utrecht | 2008
E-book
Carolina van Dorenmalen Lekker gelukkig
van gezond tot zondiger; treat yourself met dit bakboek van Foodie-ness
Not so guily pleasures, dat is waar het in het nieuwe bakboek Lekker Gelukkig van Carolina van Dorenmalen a.k.a. Foodie-ness om draait. Want ook als je bewust eet, kun je jezelf en anderen verwennen met gezondige, lekkere home-baked treats – zonder extra kilo’s. Of je nu ’s ochtends vroeg uit bed stapt, on the go bent, een high tea organiseert of de feestdagen viert, met deze 60 easy bakrecepten voor body en mind, zowel zoet als hartig met vegan/glutenvrij/lactosevrij kenmerk, maak je van elk moment...
Non-fictie
Nederlands | ePub2 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021
E-book
Servaas Bingé De lijst
eet jezelf gezond(er)
Handleiding waarin ongezonde voeding eerst uit het eetpatroon wordt geweerd, om daarna een gezond voedingspatroon op te bouwen. Doel: de ontstekingsgraad in het lichaam verminderen waardoor je je energieker voelt.
Non-fictie
Nederlands | ePub2 | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
Susan Herrmann Loomis Aan Rue Tatin & Tarte Tatin
wonen en koken in een Frans stadje
De Amerikaanse Susan Herrmann Loomis stort zich samen met haar man in het avontuur: een vervallen klooster in een dorp in Normandië wordt omgetoverd in een kookschool. Susan geniet volop van de levendige dorpsmarkten en het Franse culinaire leven. Met de lokale groenten, fruit en kazen bereidt ze vervolgens de mooiste gerechten. In Aan Rue Tatin en het vervolg Tarte Tatin beschrijft ze haar belevenissen. Eerlijke producten, traditionele gerechten, ambachtelijk bereid: Aan Rue Tatin bevat streekrecepten...
Non-fictie
Nederlands | 568 pagina's (ePub2, 1,5 MB) | Orlando, Amsterdam | 2016
E-book
Ellen Hoog Grenzeloos gezond
topfit met een tophockeyster
In Grenzeloos gezond laat tophockeyster Ellen Hoog zien dat je altijd en overal ter wereld fit kunt zijn door gezond te eten en bewust te blijven bewegen. Geïnspireerd door haar vele trainingsstages en grote toernooien in Argentinië, Zuid-Afrika, Engeland, Australië en China, een relaxvakantie naar Ibiza en een geweldige roadtrip door de USA - brengt Ellen 50 wereldse, makkelijke, gezonde recepten én enkele heerlijke guilty pleasures. Aangevuld met 6 work-out's voor zowel thuis als op reis. Tot...
Non-fictie
Nederlands | 283 pagina's (ePub3, 34 MB) | Carrera, Amsterdam | 2016
E-book
Aan tafel
Samen fonduen op zijn Zwitsers of Japans, grillen met vlees of juist vegetarisch, gourmetten met een Spaans recept of iets Chinees of Indiaas. Samen genieten, omdat het een feest is, of gewoon omdat het lekker, leuk en gezellig is. Met speciaal een hoofdstuk voor kinderen omdat ook voor hen het koken aan tafel een feest is! Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 144 pagina's (ePub2, 7,6 MB) | Inmerc, Utrecht | 2007
E-book
Paul de Leeuw 'kHebjelief, en trek!
afgeknipte spaghetti+ 50 andere recepten
Autobiografie van Paul de Leeuw, aangevuld met recepten die horen bij de verschillende fasen in zijn leven.
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 42 MB | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book