Bekijk de video's meertalig voorlezen

Gepubliceerd op: 25 januari 2023 12:00

Op 25 januari zijn De Nationale Voorleesdagen 2023 begonnen. We hebben bij ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, het Prentenboek van het Jaar, vier vertalingen gemaakt. Deze miniboekjes zijn verschenen in het Arabisch, Pools, Turks en Oekraïens. Om van het meertalig voorlezen een groot succes te maken hebben we een video gemaakt waarin we laten zien hoe je de vertalingen het beste kunt inzetten.

Video's bij vertalingen
Er is niet alleen een video over het inzetten van de vier vertalingen van Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Er zijn ook korte video's voor social media om ouders met een andere thuistaal te bereiken, zodat ook thuis het voorlezen tot bloei komt!

Bekijk de video's meertalig voorlezen.

Meertalig Voorleesontbijt
De Nationale Voorleesdagen bieden een mooi moment voor een meertalige activiteit. Ben je van plan om een Voorleesontbijt in de Bibliotheek te organiseren? Maak er een meertalige voorleesactiviteit van! Door meertalig voor te lezen in de Bibliotheek geef je de eigen taal van (groot)ouders en hun (klein)kinderen ruimte en waardering. Hiermee spreek je als Bibliotheek meteen een breder publiek aan en bied je een intercultureel aanbod.

Stichting Lezen stelde in samenwerking met Probiblio en Meertalig.nl een handleiding samen. Je vindt de handleiding in de Toolkit Voorlezen.