Jeugdgezondheidszorg

E-learning en Themadossier Voorlezen

De e-learning Taalstimulering door voorlezen ondersteunt de jeugdarts en -verpleegkundige van het consultatiebureau bij het vergroten van hun deskundigheid op het gebied van leesbevordering. Bij de elearning zit een reader met verdiepend materiaal.

Met het Themadossier Voorlezen hebben JGZ-verpleegkundigen van VoorZorg en Stevig Ouderschap informatie en werkvormen in handen om kwetsbare ouders te ondersteunen bij het voorlezen én ze te informeren over BoekStart. Het Themadossier Voorlezen is beschikbaar via www.ncj.nl

BoekStartcoach

De BoekStartcoach komt wekelijks op het consultatiebureau en ondersteunt de jeugdarts en -verpleegkundige door met ouders in gesprek te gaan en gerichte voorleesondersteuning te bieden. Zo bouwt de BoekStartcoach een nauwe band op met ouders en wordt de coach een vertrouwd gezicht, ook in de Bibliotheek. Het blijkt dat vooral laaggeletterde ouders hierdoor makkelijker naar de Bibliotheek gaan. 

Lees meer

Kraamzorg en prenatale voorlichting

Speciaal voor kraamverzorgenden is er de gratis e-learning Taalstimulering door voorlezen. je vindt de e-learning in het LMS-systeem van het Kenniscentrum Kraamzorg en logt daar in met je inloggegevens. Bij de e-learning zit een reader met verdiepend materiaal. Je kunt hier accreditatiepunten voor halen. Ook besteden bibliotheken steeds meer aandacht aan voorlichting over prenatale taalontwikkeling bij het ongeboren kind, onder de titel Hoor je mij?. Informeer bij je lokale Bibliotheek.

Nieuws

 • BoekStart voor jou! nr 40 online

  BoekStart voor jou! - nummer 40 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

  18 januari 2024

 • De Nationale Voorleesdagen 2024

  Voorlezen is de leukste en beste manier om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun taalgevoel en woordenschat. Tijdens De Nationale Voorleesdagen maken we hier samen een groot feest van. Van 24...

  6 december 2023

 • Boekstart.nl vernieuwd

  BoekStart.nl, de website voor ouders van jonge kinderen, met tips en het laatste nieuws over campagnes en leesbevordering is vernieuwd. Boekstart.nl heeft nu dezelfde vormgeving en techniek als jeugdbibliotheek.nl...

  9 oktober 2023

 • BoekStart voor jou! nr 39 online

  BoekStart voor jou! - nummer 39 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

  4 oktober 2023

 • Boekstart.nl vernieuwd

  Boekstart.nl, de website voor ouders, gaat over op de WaaS (Website as a Service).

  12 september 2023

Thema's

Baby's houden van boeken!

Wat is een BoekStartcoach?

Baby's lezen boeken