Zoekresultaten
Resultaat 61 - 80 (van 121)
Anthony Bourdain | Laurie Woolever Beter wordt het niet
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Appetites is Bourdains eerste kookboek in ruim tien jaar en bevat een verzameling van zijn favoriete gerechten uit meer dan veertig jaar professioneel koken en wereldreizen. Na vele jaren waarin hij meer dan tweehonderd dagen op reis was, vermaakt hij zich sinds hij vader is nu vooral thuis. Het resultaat is een uniek kook- en entertainboek voor de thuiskok, met eigen recepten, gerechten die hij op zijn reizen heeft leren kennen en een effectief...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 176 MB | Carrera, Amsterdam | 2017
E-book
Brenda Hoff Snelle klassiekers met een twist
van hutspot tot risotto en van cheesecake tot paella
Van hutspot tot risotto en van cheesecake tot paella. De bekende recepten bevatten verrassende twists, waardoor het gerecht net even anders is dan je gewend bent: gewokte hutspot met pikante gehaktballetjes, risotto uit de oven, cheesecake in een potje en paella met drumsticks. Ovenschotels, pasta's, (hartige) taarten, maaltijdsalades, snacks, soepen, toetjes; in 90 recepten komt alles aan bod. De verscheidenheid aan vegetarische, vlees- en visgerechten maken het boek toegankelijk voor iedereen....
Non-fictie
Nederlands | 339 pagina's (ePub3, 35 MB) | Carrera, Amsterdam | 2016
E-book
Onno H. Kleyn De grote Kleyn
culinair compendium
Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af. Kleyn...
Non-fictie
Nederlands | 1043 pagina's (ePub2, 5,2 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2016
E-book
Karin Luttenberg Handlettering doe je zo!
Handlettering is hot! Geen simpele notitie op een stukje papier, maar een echt ambacht. Met dit handboek van illustratrice en graficus Karin Luttenberg kan iedereen snel zelf aan de slag. Ben je fan van al die mooie plaatjes op instagram en pinterest maar weet je niet hoe je moet beginnen? Met dit boek lukt het wel! Duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips, trucjes, heel veel inspiratie en kleine projecten om direct mee te beginnen. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 15 MB | Moon, Amsterdam | 2016
E-book
Arjan Postma Buiten gebeurt het
het mooiste van de seizoenen; bekijk en beleef het door de ogen van Nederlands bekendste boswachter
De natuur is overal om je heen, zelfs midden in de stad. Arjan Postma wijst je op al het moois waar je normaal gesproken zo aan voorbijloopt. Aan de hand van de vier seizoenen laat hij zien dat onze natuur één grote schatkamer is. Hij vertelt hoe je de meest fantastische avonturen kunt beleven – gewoon in Nederland, vaak dicht bij huis. Als je weet waar slechtvalken jagen, kun je erbij zijn. En als je weet wanneerde zeevonk verschijnt, zie je de zee zeldzaam mooi oplichten. Kortom: als je op het...
Non-fictie
Nederlands | 256 pagina's (ePub2, 19 MB) | Boekerij, Amsterdam | 2016
E-book
Wim Lavooij De kleine geschiedenis van Arnhem voor dummies
Deze gids biedt een beknopt overzicht van de rijke geschiedenis van Arnhem. Lees hoe deze stad is ontstaan dicht bij de plek waar de IJssel zich afsplitst van de Rijn en zich heeft ontwikkeld tot de groenste stad van Nederland. Gloriedagen zoals die als hoofdstad van het hertogdom Gelre, dat op zijn hoogtepunt reikte tot in Groningen en Friesland, worden afgewisseld met zwarte bladzijden als de Slag om Arnhem in september 1944. Wim Lavooij is opgegroeid in Arnhem. Hij is stedenbouwkundige en was...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 1,4 MB | Voor Dummies, Amersfoort | 2017
E-book
Meneer Wateetons Over drank
van wijnrank tot sterkedrank en van mout roken tot whisky stoken
Over drank is hét handboek over bier, wijn en gedestilleerd. Na Over worst, Over rook en Over rot is dit het vierde standaardwerk van Meneer Wateetons. In dit lijvige handboek leert hij je alles over het maken van je eigen speciaalbier, cider of colaprosecco. Natuurlijk is er ook ruim aandacht voor het zelf stoken van sterke drank als whisky, jenever en beerenburg. Over drank is diepgravend en compleet, maar ook luchtig en glashelder geschreven, zoals alleen Meneer dat kan. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatie
Non-fictie
Nederlands | 527 pagina's (ePub3, 9,7 MB) | Carrera, Amsterdam | 2016
E-book
C.J. Heij | Jacques Vos De huismus
Informatie over het leven van huismussen van ei tot dood, de achteruitgang van deze vogelsoort en wat daaraan te doen is. Met hoofdstuk over de ringmus.
Non-fictie
Nederlands | 154 pagina's (ePub2, 3 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2016
E-book
Wil Schackmann | Ton Markus De kinderkolonie
'tot een werkzaam leven opgeleid'; de wezen van Veenhuizen (1824-1859)
In ’De kinderkolonie’ beschrijft Wil Schackmann de lotgevallen van de wezen, hun opzieners en de bestuurders met mededogen en humor. In 1824 arriveren de eerste ‘weezen, vondelingen en verlaten kinderen’ in de kinderkolonie Veen-huizen. Hier moeten ’slands meest kansarme kinderen worden opgevoed tot nijvere landarbeiders. Het ‘landbouwend weeshuis’ is een initiatief van de Maatschappij van Weldadigheid. Met veldwerk en fabrieksarbeid zullen de kinderen hun onderhoud en onderwijs bekostigen. Een waterdicht...
Non-fictie
Nederlands | 302 pagina's (ePub2, 3,2 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2016
E-book
Julius Jaspers BBQBijbel
van asperges tot zwezerik
BBQbijbel is hét naslagwerk voor de barbecueliefhebber Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto's en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs. BOORDEVOL...
Non-fictie
Nederlands | 616 pagina's (ePub3, 42 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2016
E-book
Mara Grimm Ontbijt
recepten en verhalen voor in de ochtend
Op Instagram is elke foto van een bakje havermout een instant hit, de ontbijtzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en McDonald's experimenteert met een all-day breakfast. Kortom: ontbijten is hot. En dat terwijl het ochtendmaal in de middeleeuwen nog gold als en teken van gulzigheid. In ONTBIJT duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer is het ontbijt als maaltijd ontstaan? Wat is er sindsdien veranderd? En waarom is het nu opeens...
Non-fictie
Nederlands | 316 pagina's (ePub3, 20 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2016
E-book
Achilles Cools De goudvink
Persoonlijke ervaringen van de auteur met de goudvink en een beschrijving van het leven van deze vogelsoort van paring, nestbouw, leg, geboorte, trek en voeding tot de dood.
Non-fictie
Nederlands | 200 pagina's (ePub2, 0,4 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2016
E-book
Wilma van Giersbergen | René Spork De kleine geschiedenis van Rotterdam voor dummies
Deze gids biedt een beknopt overzicht van de onstuimige geschiedenis van Rotterdam, geboorteplaats van Erasmus, verblijfplaats van Willem van Oranje, vertrekpunt van admiraal Piet Hein, decor voor de opstandige Kaat Mossel en bron van inkomsten voor tal van havenbaronnen. Een havenstad waar het al eeuwen een komen en gaan is van mensen van diverse afkomst. Gloriedagen werden afgewisseld met donkere dagen, zoals het bombardement van 14 mei 1940. Met het eerste puin dat werd geruimd begon de wederopbouw....
Non-fictie
Nederlands | 104 pagina's (ePub2, 0,9 MB) | BBNC Uitgevers, Amersfoort | 2016
E-book
Maarten Hidskes Thuis gelooft niemand mij
Zuid-Celebes 1946-1947
Verslag van de speurtocht van de auteur naar de rol van zijn vader die als militair bij het Depot Speciale Troepen van kapitein Rayond Westerling was betrokken bij de 'zuiveringsacties' op Zuid-Celebes.
Non-fictie
Nederlands | 166 pagina's (ePub2, 4,5 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2016
E-book
Arita Baaijens Zoektocht naar het paradijs
een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië
Spiritueel reisverhaal door een woenstijnveterane, en haar zoektocht naar Shambhala, een mythische plek, in het Altajgebergte ten zuidwesten van Siberië.
Non-fictie
Nederlands | 338 pagina's (ePub2, 3 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2016
E-book
Alain Caron | Roel James Mijn Franse keuken
Alain groeide op in Frankrijk, achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nóg meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig ingrediënten en eenvoudige bereidingen, maar met maximale smaken laat Alain in meer dan 75 recepten zien wat er allemaal mogelijk is. Van tamme konijnenboutjes met doperwtjes tot koude meloensoep, van gepocheerde kabeljauw met kokkels tot stroaardappeltjes en van duif met laurier...
Non-fictie
Nederlands | ePub3, 37 MB | Carrera, Amsterdam | 2016
E-book
Derk Bolt Groeten uit Verweggistan
op reis voor Spoorloos
Journalist en televisiemaker Derk Bolt (1955-) doet verslag van zijn belevenissen tijdens de reizen die hij maakte voor het televisieprogramma Spoorloos.
Non-fictie
Nederlands | 211 pagina's (ePub2, 1,1 MB) | De Kring, Amsterdam | 2016
E-book
Koos Dijksterhuis De spreeuw
Informatie over de kenmerken, het gedrag, de leefwijze, het voedsel, de voortplanting, de trek en recente achteruitgang van spreeuwen.
Non-fictie
Nederlands | 150 pagina's (ePub2, 1,3 MB) | Atlas Contact, Amsterdam | 2016
E-book
Philippine van der Goes Jam & zuur
100 recepten voor het zelf inmaken van groente en fruit
Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. In Jam & Zuur wisselen ouderwetse klassiekers en gedurfde, moderne smaakcombinaties elkaar af om de voorraadkast te vullen met diverse groente en het lekkerste fruit van het seizoen. Naast een stap-voor-stapbereiding voor jam vind je nog veel meer zoete verleidingen zoals kruidige mandarijnsiroop, mangojam met kokos en rode-uienrelish met port. Ook inleggen met zuur biedt meer mogelijkheden dan zelf atjar maken: bramenazijn, bietenchutney,...
Non-fictie
Nederlands | 224 pagina's (ePub3, 32 MB) | Carrera culinair, Amsterdam | 2016
E-book
Michael Van Peel Van Peel tot evenaar
Antwerpen-Dakar per Vespa
Reisverslag van een tocht per Vespa van Antwerpen naar Dakar.
Non-fictie
Nederlands | 161 pagina's (ePub2, 50 MB) | Vrijdag, Antwerpen | 2016
E-book