Zoekresultaten
Resultaat 201 - 220 (van 279)
Tamara de Weijer Eet beter voor je maag & darmen met huisarts Tamara de Weijer
3,7 miljoen(!) Nederlanders hebben chronische maag- en darmklachten. Veel klachten zijn met de juiste voeding te verminderen. Maar hoe begin je die zoektocht naar wat voor jou het beste werkt? In Eet beter voor je maag en darmen geeft Tamara je niet alleen alle belangrijke leefstijl- en voedingsadviezen, haar 10-wekenplan maakt alles ook een stuk overzichtelijker. Je doorloopt vier fases en bij elke fase vind je een uitgebreide ingrediëntenlijst en daarop afgestemde makkelijke en snelle recepten....
Non-fictie
Nederlands | 180 pagina's (ePub2, 142 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2021
E-book
Willem Oosterbeek Nootmuskaat
de geschiedenis van een wonderbaarlijk nootje
Geschiedenis van de nootmuskaat en de foelie, ooit alleen te vinden op de Banda-eilanden die tot het Nederlandse koloniale rijk behoorden; met aandacht voor de kweek, de handel en het gebruik van deze specerijen.
Non-fictie
Nederlands | 122 pagina's (ePub2, 1,3 MB) | Atheneaeum - Polak & van Gennep, Amsterdam | 2017
E-book
Evert Berkelaar Paleo 2.0
zo fit en slank als een oermens
In Paleo 2.0 presenteert voedingsdeskundige, personal trainer en Paleo-expert Evert Berkelaar een herziene en aangevulde versie van het Paleo-dieet. Dit nog altijd zeer populaire dieet is afgeleid van de leefstijl van onze voorouders. Dit nieuwe informatieve kookboek, gebaseerd op recente onderzoeken, leert je over wat je kunt eten en over de juiste bereidingswijze, zodat een optimale gezondheid voor iedereen binnen handbereik komt. Zo hoef je niet voortdurend vlees te eten en mag graan af en toe...
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 27 MB | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2020
E-book
PowerSlim Makkelijk, gezon & koolhydraatarm genieten
'Gezond en koolhydraatarm genieten' doe je met Powerslim! Op gewicht blijven na het afvallen kan knap lastig zijn. Met de populaire en wetenschappelijk bewezen koolhydraatarme leefstijl verlies je kilo’s én blijf je daarna heel gemakkelijk op gewicht. Met maximaal 10 ingrediënten zet iedereen binnen 30 minuten een gezonde maaltijd op tafel voor het hele gezin. Of je nu het liefst zes keer per dag eet of het bij drie keer houdt, met tips van ervaringsdeskundigen en gevarieerde familyproof recepten...
Non-fictie
Nederlands | ePub2 | Kosmos, Utrecht | 2021
E-book
Maarten 't Hart Het dovemansorendieet
over zin en onzin van gewichtsverlies
Vermakelijke, maar ook goed gedocumenteerde informatie over eten en lichaamsgewicht, vol wetenswaardigheden en verhalen en anekdotes uit het eigen leven van de auteur.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 0,8 MB | De Arbeiderspers, Amsterdam | 2011
E-book
Dinneke van den Dikkenberg Koken zonder E-nummers
voor kids
Maak zelf taco's, broodnestjes of een kokoscake. Bijzonder is dat het recepten zijn zonder E-nummers. Met stapsgewijze uitleg van vijftig recepten en kleine kleurenfoto's van het gerecht. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 2,7 MB | Erdee Media Groep – Uitgeverij de Banier, Apeldoorn | 2015
E-book
Dinneke van den Dikkenberg Verder koken zonder E-nummers
meer dan 60 recepten!
Eenvoudige recepten voor het bewust koken met verse ingrediënten.
Non-fictie
Nederlands | ePub2, 2,1 MB | De Banier Bv, Apeldoorn | 2015
E-book
Kate Harrison Het 5:2 dieet
5 dagen genieten en 2 dagen calorieën tellen
Het 5:2-dieet is een revolutionair parttime dieet dat je leven compleet zal veranderen! Het is simpel, flexibel en goed voor je gezondheid en met deze gids houd je het moeiteloos vol. Bij dit dieet kun je alles wat je lekker vindt blijven eten en toch je gewicht en gezondheid enorm verbeteren, waardoor je de kans op kanker, hart- en vaatziekte, Alzheimer en diabetes type 2 sterk vermindert. En dat alles door gewoonweg één of twee dagen per week minder te eten. Tienduizenden mannen en vrouwen gingen...
Non-fictie
Nederlands | 126 pagina's (ePub2, 3,3 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2014
E-book
Sylvia Witteman Armeluiseten
goed en goedkoop eten voor nestverlater, krenten en baliekluivers
Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: het kan écht, lekker eten voor weinig geld. Sylvia Witteman pleit al sinds jaar en dag voor goedkoper, lekkerder eten, en kent alle trucs. Toen haar dochter het huis uit ging begon ze haar moeder met appjes te bestoken om recepten van haar vertrouwde en geliefde schotels, bij voorkeur rond etenstijd. Dan is een boekje toch handiger. Een boekje met alles wat clochards, studenten en andere onrendabelen nog niet wisten: er is...
Non-fictie
Nederlands | 82 pagina's (ePub2, 0,3 MB) | Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam | 2017
E-book
Joël Broekaert De alleseter
Waarom eten we wel kippen- maar geen ganzeneieren? Waaraan ontleent een zure vrucht als de citroen zijn bestaansrecht? En waarop is de term vierseizoenenpeper gebaseerd? Met onverholen enthousiasme en tomeloze nieuwsgierigheid gaat Joël Broekaert op zoek naar de oorsprong van ons voedsel. Als ‘alleseter’ deinst hij nergens voor terug: hij vertelt met even veel smaak over balsamico of steak als over cichorei en stierenlul. Ook is hij een groot voorvechter van het kop-tot-staart principe, ofwel het...
Non-fictie
Nederlands | 266 pagina's (ePub2, 1,3 MB) | Podium, Amsterdam | 2017
E-book
Miriam van Reijen Het hardloperskookboek
LET OP: dit e-book heeft een fixed layout en is het beste te lezen op tablets of op e-readers met een tablet functionaliteit Het hardloperskookboek I EAT CUZ I RUN! Dit is een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Hardlopers die best een wijntje of een biertje lusten op zijn tijd, maar dan wel willen weten of en hoe dit hun prestaties beïnvloedt. Hardlopers die overigens ook gerust een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen. In dit boek kun...
Non-fictie
Nederlands | 158 pagina's (ePub2, 41 MB) | De Arbeiderspers, Amsterdam | 2014
E-book
Marjolein Dubbers Eet meer energie
voor een vitaal en vrolijk leven
Vrijwel iedereen wil meer energie, maar bijna niemand weet hoe ons lichaam energie aanmaakt. Marjolein Dubbers heeft een passie voor levensenergie, dook diep in deze materie en ontdekte een goed verborgen geheim. Energie wordt aangemaakt in de mitochondriën (je energiefabriekjes), die zich bevinden in al je cellen. Je hebt zelf grote invloed op de hoeveelheid én de kracht van je mitochondriën. Vooral voeding speelt hierbij een belangrijke rol: je kunt letterlijk meer energie eten! Met 30 heerlijke...
Non-fictie
Nederlands | 267 pagina's (ePub2, 61 MB) | Kosmos Uitgevers, Utrecht | 2018
E-book
Jeroen Hopster Food for thought
wereldfilosofie aan de keukentafel; met recepten
Zeven studenten filosofie en zeven filosofen discussiëren over zeven thema's die grote vragen over het leven in de huidige maatschappij behandelen.
Non-fictie
Nederlands | ePub2 | Ten Have, Utrecht | 2018
E-book
Asha ten Broeke | Ronald Veldhuizen Eet mij
de psychologie van eten, diëten en te veel eten
Afvallen is een kwestie van slimme keuzes maken en van discipline. Wie niet afvalt, is dus onverstandig of heeft geen doorzettingsvermogen. Of allebei. Of klopt er iets niet? Asha ten Broeke en Ronald Veldhuizen combineren de nieuwe inzichten in de hersenwetenschap, genetica en fysiologie en maken zo gehakt van de vele misvattingen en fabels over eten, diëten en te veel eten. Op humorvolle en zeer toegankelijke wijze behandelen ze onderwerpen zoals: - Waarom eetgewoonten zo makkelijk tot stand komen...
Non-fictie
Nederlands | 201 pagina's (ePub2, 0,7 MB) | Maven Publishing, Amsterdam | 2012
E-book
Kathy Mathys Smaak
een bitterzoete verkenning
Smaak, wat is dat? Proeven is een lichamelijke daad, het zinderende spel der zintuigen. Maar er is meer: wanneer we eten doen onze geest, onze herinneringen, verlangens en verwachtingen mee. In dit boek gaat journaliste Kathy Mathys op zoek naar de betekenis van smaak. Wat is de smaak van de kindertijd, van de liefde? Kun je heimwee hebben naar smaken die je nooit hebt geproefd? Welke rol spelen tastzin, geur en zicht bij het eten? De antwoorden vindt Mathys in de kunst, de literatuur, de wetenschap,...
Non-fictie
Nederlands | ePub, 1,5 MB | De Bezige Bij, Antwerpen | 2015
E-book
Michael Pollan Plant en psyche
de invloed van cafeïne, opium en mescaline op ons brein en onze cultuur
Planten kunnen onze mentale ervaringen stimuleren of juist kalmeren. Over de hele wereld gebruiken we dagelijks cafeïne om de geest aan te scherpen, maar waarom is thee van de bladeren van een plant acceptabel, en thee van de zaden van de opiumpapaver een misdaad? Michael Pollan gebruikte cafeïne, opium en mescaline en ontdekt de culturen rondom deze plantaardige drugs, waarmee hij ons arbitraire denken over het gebruik ervan in een helder daglicht zet. Waarom voelen we ons aangetrokken tot psychoactieve...
Non-fictie
Nederlands | 220 pagina's (ePub2, 2,1 MB) | De Arbeiderspers, Amsterdam | 2022
E-book
Thích Nhất Hạnh Eten
Mindful boekje over de vele facetten die met bewust eten te maken hebben.
Non-fictie
Nederlands | 117 pagina's (ePub2, 6,7 MB) | BBNC Uitgevers, Amersfoort | 2016
E-book
Carola van Bemmelen | Sharon Numan 100% suikervrij voor altijd
Uitbreiding van de 100% suikervrije voeding in spelregels met uitleg en recepten.
Non-fictie
Nederlands | 143 pagina's (ePub2, 10 MB) | Spectrum, Houten | 2015
E-book
Mark Kurlansky Zout
een wereldgeschiedenis
Geschiedenis van de winning van en handel in zout, vanaf de vroegste tijden tot heden.
Non-fictie
Nederlands | ePub, 9,2 MB | Ambo, Amsterdam | 2011
E-book
Marian Husken Crimineel eten
aan tafel met de onderwereld
Als criminelen ergens verzot op zijn dan is het wel lekker eten. Niet alleen in films als The Godfather of in series als The Sopranos wordt copieus getafeld, ook in werkelijkheid laten maffiosi zich graag een exquise stukje vlees, vis, gevogelte of zeefruit voorschotelen – uiteraard afgeblust met een mooi flesje wijn. Misdaadjournalist Marian Husken biedt in Crimineel eten letterlijk een kijkje in de keuken van de onderwereld en ontdekte dat een dure maaltijd voor een beetje crimineel de perfecte...
Non-fictie
Nederlands | 226 pagina's (ePub2, 3,4 MB) | Balans, Amsterdam | 2015
E-book