Kom kom kom, de Voorleestrom 23-03-2018

BoekStart bestaat 10 jaar! Om dat te vieren is een speciaal voorleesliedje geschreven: De voorleestrom. Een kort, vrolijk liedje dat gezongen kan worden bij het voorlezen, thuis, in de kinderopvang of op schoool. Het ambitieuze doel is dat dit liedje -en dus het voorlezen- uiteindelijk niet meer is weg te denken uit de dagelijkse routine van dreumesen, peuters en kleuters in Nederland.

Aansluitend bij 'Lees met andermans ogen' is dit liedje niet alleen in het Nederlands uitgebracht, maar ook in tien andere talen die veel in ons land gesproken worden. Al deze versies zijn te beluisteren op www.boekstart.nl: in het Nederlands (door Erik van Os en Elle van Lieshout), Fries (door Nynke Laverman), Turks (door Karsu Dönmez), Arabisch (door Hakim Traïdia), Spaans (door Jody Bernal), Pools (door Mr Polska), Frans (door Katell Chevalier), Chinees (door  Laiying Wang) en Engels (door Felix Maginn van Moke). Op 23 april, Wereldboekendag, wordt dit liedje in al deze talen ten gehore gebracht in het Concertgebouw in Amsterdam. Natuurlijk wordt er ook voorgelezen! Ruben Nicolai presenteert het programma.

Kinderopvanginstellingen die meedoen met BoekStart in de kinderopvang ontvangen voor de zomer een cd met het liedje en de vertalingen cadeau van de Bibliotheek.

Voorleestrom

Terug naar het overzicht