Praktijkvoorbeeld Nationale Voorleesdagen Bibliotheek Assen 24-01-2018

Bibliotheek Assen, oftewel DNK (De Nieuwe Kolk), organiseert al een paar jaar tijdens de Nationale Voorleesdagen een echte Baby, Peuter en Kleuter Markt. Tijdens deze jaarlijks drukbezochte markt maken kinderen en (groot)ouders van nul tot zes jarigen kennis met DNK en het aanbod in Assen voor deze leeftijdsgroep.

Marloes de Klerk, productmanager en medeverantwoordelijk voor dit evenement, vertelt enthousiast over de start in 2014 die meteen heel succesvol was. Vandaar dat er een terugkerend evenement van is gemaakt, dat altijd vooraf wordt gegaan door het Voorleesontbijt met voorleessessies op veel locaties in de stad. Inmiddels is de Baby, Peuter en Kleuter Markt echt een begrip geworden, waarbij er elk jaar weer een divers programma samengesteld wordt met activiteiten die passen bij de doelgroep. Er komen veel gezinnen met jonge kinderen op af en het is echt een familie-uitje aan het worden, want ook de grootouders komen steeds vaker mee. Natuurlijk wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar, kunnen kinderen zich laten schminken en meedoen aan een spannende filmquiz. Er is zelfs een Kleuterbios, want de Bibliotheek zit met de bioscoop en het theater onder één dak. Daarnaast is er een informatiemarkt voor ouders van jonge kinderen met interessante kraampjes: van kinderopvang tot fotostudio en van zwemschool tot een stand met mooie prentenboeken van de Kinderboekwinkel.

“Vorig jaar waren er al 1500 bezoekers en we verwachten in 2018 nog meer belangstelling omdat we het dit jaar combineren met het nationaal theater weekend”, zo vertelt Marloes. Maar het centrale thema van dit door alle DNK samenwerkingspartners georganiseerde evenement blijft: De Nationale Voorleesdagen.

Baby, Peuter en Kleuter Markt NVD Assen

Terug naar het overzicht