Sardes-Leespluim voor Die eland is van mij 03-09-2018

De Sardes-Leespluim van september 2018 is voor Die eland is van mij - Oliver Jeffers (Hoogland & Van Klaveren), isbn 9789089672544.

Uit het juryrapport: '[...] een humoristisch boek waar veel mee te lachen is met een groepje oudere peuters en kleuters. De grappige situaties, gezichtsuitdrukkingen van Wilfred en de eland zorgen voor een luchtige sfeer waarin onderwerpen als bezit, dingen delen en het houden van huisdieren vanzelfsprekend ter sprake kunnen komen. Het boek biedt allerlei visuele ontdekkingen (bijvoorbeeld een blauwe draad die door het verhaal loopt!) en mogelijkheden voor verdieping van verhaalbegrip. Samen 'lezen' wat er niet staat, kan met oudere kleuters een mooi gesprek over dit heerlijke prentenboek opleveren.'

Activiteiten
Bij ieder Leespluimboek worden activiteiten beschreven door een Sardes-expert: activiteiten bij Die eland is van mij (pdf).

Sardes-Leespluim
De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar), om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen.

9789089672544 - Die eland is van mij - Oliver Jeffers - Hoogland en Van Klaveren

Terug naar het overzicht